Το τηλεφώνημα που θα άλλαζε τα πάντα ήρθε αργά το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου 1997. Ο ανώνυμος τηλεφωνητής ζήτησε να μιλήσει με τον Filippo Ninni, αρχηγό της αστυνομίας της ιταλικής περιφέρειας της Λομβαρδίας, και ζήτησε συνάντηση. Ο καλών δεν ήθελε να πει πολλά από το τηλέφωνο: «Θα πω μόνο ένα όνομα: Gucci».

Ο Ninni ήταν ένας από τους κύριους ντετέκτιβ αυτού που φαινόταν προορισμένο να γίνει ένα ακόμη άλυτο ιταλικό μυστήριο: η δολοφονία του Maurizio Gucci, γόνου και άλλοτε επικεφαλής του ομώνυμου οίκου μόδας.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το πρωί της 27ης Μαρτίου 1995, ο Gucci πυροβολήθηκε θανάσιμα από ένα άγνωστο ένοπλο καθώς έμπαινε στο κτίριο όπου εργαζόταν μέσω της Palestro 20 στο Μιλάνο—σε απόσταση αναπνοής από τη συνοικία μόδας της πόλης.  Είχε εμπλακεί η Gucci σε σκιερές συναλλαγές; Υπήρχε μια ρήξη μέσα στην οικογένεια, διαβόητη για την ιστορία των εσωτερικών διαμαχών; Διάφορες γραμμές ερευνών δεν οδήγησαν πουθενά.

Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί γύρω από το άψυχο σώμα του Maurizio Gucci. 

Όταν συνάντησε τον Ninni, ο πληροφοριοδότης παρουσιάστηκε και εξήγησε ότι έμενε σε ένα ξενοδοχείο ενός αστέρος στο Μιλάνο, όπου είχε ακούσει τον νυχτερινό αχθοφόρο να καυχιέται ότι είχε στρατολογήσει τον δολοφόνο του Gucci. Η αποκάλυψη οδήγησε τις αρχές σε ένα δύσκολο μονοπάτι που τελικά αποκάλυψε μια συνωμοσία δολοφονίας που τοποθέτησε, στο επίκεντρο όλων -σε μια ανατροπή της πλοκής πολύ συνηθισμένη ακόμα και για σαπουνόπερες- την πρώην σύζυγο του Gucci, Patrizia Reggiani.

Mια φρικτή ιστορία με  παραμυθένια αρχή

Η Reggiani και ο Gucci ήταν και οι δύο στα 20 τους όταν συναντήθηκαν σε ένα πάρτι της ελίτ του Μιλάνου. Ο εγγονός του ιδρυτή του Οίκου Gucci φέρεται να εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της Reggiani και ρώτησε έναν φίλο του: «Ποιο είναι αυτό το όμορφο κορίτσι ντυμένο στα κόκκινα που μοιάζει με την Elizabeth Taylor;»

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1972, παρά την αντίθεση του πατέρα του Gucci, Rodolfo.

Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Διαβάστε τη συνέχεια στο klik.gr