Οι εναλλακτικές θεραπείες που ισχυρίστηκε ένας ομοιοπαθητικός ότι πιάνουν κατά του κορωνοϊού, έκαναν έξαλλη την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν η κ. Παγώνη και ο Βασίλης Μαυρομμάτης, ομοιοπαθητικός-φυσικοπαθητικός καθηγητής της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής στο κολέγιο Paris Graduate School.

Τι υποστηρίζει ο ομοιοπαθητικός;

«Στον εναλλακτικό χώρο, δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων. Έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι θεραπείας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαυρομμάτης.

«Ασκώ τη φυσικοπαθητική, την ομοιοπαθητική και την αρχαία Ελληνική ιατρική. Έχουμε μέσα που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και προληπτικά και θεραπευτικά», προσέθεσε στη συνέχεια.

«Υπάρχει τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, που κουράρουμε ασθενείς με τις μεθόδους μας, με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες. Χρησιμοποιούμε φυσικά μέσα. Κουράρουμε και ασθενείς COVID», εξήγησε ο κ. Μαυρομμάτης.

Όπως εξέφρασε, «έχουμε μια μεθοδολογία που λέγεται εξατομίκευση. Δεν λειτουργούμε όπως οι γιατροί. Κανένας εναλλακτικός και κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν».

«Για έναν ασθενή με κορωνοϊό, δεν θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα. Είναι εξατομικευμένο όλο αυτό», τόνισε.

Ματίνα Παγώνη

Έντονη αντίδραση από τη Ματίνα Παγώνη

Οι ισχυρισμοί του όμως, προκάλεσαν την αντίδραση της κ. Παγώνη η οποία ανέφερε πως «εμείς δεν έχουμε δει τέτοιες δημοσιεύσεις. Η ιατρική είναι μία, με μελέτες, δημοσιεύσεις, αποτελέσματα».

«Οι άνθρωποι με κορωνοϊό, έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά», εξήγησε από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη.

«Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος», απάντησε η κ. Παγώνη.

«Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη. Χρησιμοποιούμε βιταμίνες, ψευδάργυρο, σελήνιο, κάποια βότανα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Ακόμα τα ομοιοπαθητικά που μπορούμε να δώσουμε», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης.

Και τόνισε πως «μιλάμε για τρεις μεθόδους που είναι αναγνωρισμένες από τον ΠΟΥ, επίσημα. Υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν αυτά που σας είπα. Δεν έχει ακουστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει ή ότι δεν υπάρχει».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη πάντως αντέδρασε ξανά και είπε το εξής: «Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνουν καλά οι άνθρωποι».

«Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο; Έλεος πια, δεν μπορώ!», ακούστηκε να λέει στη συνέχεια η κ. Παγώνη.

Κόντρα και με ανεμβολίαστο διαιτολόγο πριν από λίγες ημέρες

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες άγρια κόντρα είχε ξεσπάσει, ζωντανά, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανάμεσα σε έναν ανεμβολίαστο κλινικό διαιτολόγο και την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Ο κ. Αντώνης Πουλτουρτζίδης είχε παραθέσει τους λόγους για τους οποίους είναι κατά του εμβολίου του κορωνοϊού, λέγοντας πως όταν ξεκίνησε η πανδημία «υπήρχε ο βομβαρδισμός των ανθρώπων για την ατομική τους ευθύνη, εν μέσω βουλευτικής ασυλίας, και στη συνέχεια προέκυψε ένα ιατρικό ακαταδίωκτο, το οποίο δεν συνάδει με την όλη προσπάθεια που στήθηκε. Αν είναι κάτι που είναι ασφαλές δεν έπρεπε να υπάρχει ακαταδίωκτο».

Επίσης, ο κ. Πουλτουρτζίδης είχε πει ότι «πιστέψτε με ότι αν αποδεχτώ να κάνω το εμβόλιο, αν πειστώ, να είστε σίγουροι ότι θα το αποδεχτεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Θα εμβολιαστώ μπροστά στην κάμερα».

«Όλα αυτά τα έχουμε απαντήσει. Στις ομάδες που αναφέρετε βεβαίως δεν θα έχει 90% αποτελεσματικότητα το εμβόλιο. Για αυτό και οι πρώτοι που πάνε να εμβολιαστούν με τρίτη δόση είναι αυτοί. Αν δεν παρακολουθείτε τα επιστημονικά δεδομένα, τι να σας κάνω τώρα; Θα τρελαθούμε εδώ πρωί πρωί», ανέφερε καταλήγοντας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.