Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που μία μητέρα με τα δύο της παιδιά από τη Γιούτα των ΗΠΑ διασώθηκαν χάρη στις ενέργειες δεκάδων μαθητών Γυμνασίου, όταν παγιδεύτηκαν κάτω από ένα αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο παρέσυρε την Μπρίτζετ Πόνσον, την κόρη της και τον γιο της στο πάρκινγκ της Layton Christian Academy. Η τρίχρονη κόρη της κατάφερε από θαύμα να απελευθερωθεί, ενώ μια ομάδα περίπου 20 μαθητών συνεργάστηκε για να βοηθήσει την οικογένεια. Στη διάσωση συμμετείχε και ο αξιωματικός της αεροπορίας Ντομινίκ Τσίλντρες που ήταν στο σημείο τη στιγμή του ατυχήματος. «Τα παιδιά ήταν ήρωες, όπως και ο κύριος που ήταν εκεί και τους τράβηξε έξω», είπε στο KSL TV ο Κρις Κράουντερ, πάστορας και διευθύνων σύμβουλος του σχολείου.

Βίντεο: Η στιγμή που οι μαθητές διασώζουν την οικογένεια σηκώνοντας το αυτοκίνητο

Στο βίντεο από κάμερες του σχολείου καταγράφηκε η στιγμή που ο Τσίλντρες και οι μαθητες ένωσαν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους για να βγάλουν κάτω από το όχημα την οικογένεια. Οι μαθητές χωρίστηκαν με κάποιους να μπαίνουν στο μπροστινό μέρος του οχήματος και κάποιους στο πίσω. Όταν τελικά το σήκωσαν ταυτόχρονα, ο Τσίλντρες ξάπλωσε κάτω για να τραβήξει έξω τη μητέρα και τον μικρό της γιο. Όπως αποκάλυψε αργότερα ο Τσίλντρες, για όσο διάστημα ήταν εγκλωβισμένοι κάτω από το αυτοκίνητο, η Μπρίτζετ προσπαθούσε να προστατεύσει τον γιο της από το βάρος του ΙΧ με το σώμα της.

Μόλις έγινε η διάσωση, ο σύζυγος της Μπρίτζετ, Άντριου, έφτασε στο σημείο και είδε τον γιο του με ματωμένο πρόσωπο, κάποιον να κρατάει την κόρη του και τη σύζυγό του να στηρίζεται στο αυτοκίνητο. «Απλώς αισθάνεσαι αβοήθητος και απελπισμένος, είναι απλώς το χειρότερο συναίσθημα», είπε ο Άντριου.

Το ζευγάρι εργάζεται στο σχολείο και ο Άντριου είχε φύγει από εκεί λίγο πριν γίνει το περιστατικό. Όπως είπε μάλιστα είδε, οχήματα έκτακτης ανάγκης να τον προσπερνούν, αλλά δεν σκέφτηκε τίποτα μέχρι που δέχτηκε ένα τηλεφώνημα. «Και συνειδητοποίησα ότι όλοι αυτοί οι αστυνομικοί και τα ασθενοφόρα ήταν για μένα επειδή κάτι συνέβη στην οικογένειά μου», είπε ο Άντριου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οδηγός του οχήματος σταμάτησε για να συνεργαστεί και φέρεται να οδηγούσε με χαμηλή ταχύτητα μέσα στο πάρκινγκ όταν παρέσυρε την οικογένεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αντανάκλαση του ήλιου μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο στο ατύχημα.

Τα δύο μικρά παιδιά πάντως μετά τη νοσηλεία τους επέστρεψαν στο σπίτι τους, ενώ η μητέρα τους παραμένει στο νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη: