Ένας  χρόνος έχει περάσει από όταν βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του από υπερβολική δόση κεταμίνης, ο Μάθιου Πέρι, ο οποίος προωθούσε την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, όπου είχε μοιραστεί πολλά από τις σκοτεινές περιόδους της ζωής του.

Κατά τη διάρκεια των εξελίξεων στην υπόθεση του θανάτου του, για τον οποίο συνελήφθησαν πέντε άτομα, ήρθαν ξανά στην δημοσιότητα τα λόγια του όταν θέλησε να περιγράψει, τι σήμαινε η κεταμίνη για εκείνον.

Όπως είχε αναφέρει στο βιβλίο του, ήταν «σαν να σε χτυπάνε στο κεφάλι με ένα τεράστιο φτυάρι ευτυχίας».

«Η κεταμίνη ήταν σαν μια γιγάντια εκπνοή. Με έφερναν σε ένα δωμάτιο, με έβαζαν κάτω, μου έβαζαν ακουστικά για να ακούω μουσική, μου έκλειναν τα μάτια και μου έβαζαν έναν ορό» είχε γράψει.

«Θα μπορούσαν κάλλιστα να την ονομάσουν Matty»

Ο ηθοποιός ξεκίνησε να εθίζεται στην κεταμίνη, όταν εξοικειωνόταν όλο και περισσότερο με τα παραισθησιογόνα αποτελέσματά της. «Έχει το όνομά μου γραμμένο παντού – θα μπορούσαν κάλλιστα να το ονομάσουν “Matty”», ανέφερε στην εξομολόγηση που έκανε μέσα από το βιβλίο του, προσθέτοντας ότι συχνά «αποσυντονιζόταν» και «έβλεπε πράγματα».

«Ήμουν σε θεραπεία για τόσο πολύ καιρό που δεν φρίκαρα καν από αυτό. Ω, υπάρχει ένα άλογο εκεί πέρα; Ωραία – θα μπορούσε κάλλιστα να είναι. Καθώς η μουσική έπαιζε και η Κ έτρεχε μέσα μου, όλα έγιναν σχετικά με το εγώ και τον θάνατο του εγώ» είναι μερικά από τα λόγια του Μάθιου Πέρι.

Τέλος, ο Πέρι είχε μιλήσει λεπτομερώς για το πώς αισθανόταν όταν του χορηγούσαν έναν συνδυασμό αγχολυτικού φαρμάκου και κεταμίνης κατά τη διάρκεια των ωριαίων θεραπευτικών συνεδριών του. «Συχνά πίστευα ότι πέθαινα κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας. “Αχ”, σκεφτόμουν, “αυτό συμβαίνει όταν πεθαίνεις”» είχε γράψει.

Μάθιου Πέρι: Θα έκλεινε τα 55 του – Συγκινούν τα «Φιλαράκια»

Κεταμίνη: Το φάρμακο που σκότωσε τον Μάθιου Πέρι- Το «ναρκωτικό των πάρτι»

Μάθιου Πέρι: Δεν ανακλήθηκαν οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος των γιατρών που συνελήφθησαν για τον θάνατό του

Διαβάστε ακόμη: