Παρά το γεγονός ότι ήδη δυο ριάλιτι μαγειρικής έχουν κάνει φέτος την πρεμιέρα τους, κανένα δεν έχει καταφέρει να αμφισβητήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του MasterChef στο τηλεοπτικό τοπίο.

Και αυτό δεν φαίνεται μόνο από τα νούμερα τηλεθέασης, αλλά και από τις χιλιάδες δηλώσεις συμμετοχής που έχουν ήδη αποσταλεί.

Τα precasting του MasterChef έχουν ξεκινήσει και ήδη η παραγωγή αξιολογεί τα 8.000 περίπου βιογραφικά που έχουν καταφτάσει στο STAR.
Το TV24 αναφέρει ότι το επίπεδο των επίδοξων σεφ είναι ανεβασμένο σε σχέση με πέρσι, ενώ οι περισσότεροι είναι ήδη επαγγελματίες μάγειρες με εμπειρία σε σημαντικά καταστήματα εστίασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά τα άλλα, πάντως, από όλους έχει ο μπαξές: Νέους και μεγαλύτερης ηλικίας, άνδρες και γυναίκες, Έλληνες και ξένους.

Προκειμένου να περάσουν στην επόμενη φάση, θα πρέπει το πιάτο τους να πάρει έγκριση και έπειτα να το παρουσιάσουν μπροστά στους κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Εντέλει, ελάχιστοι από τους 8.000 θα εμφανιστούν στην οθόνη μας – και ακόμη και από εκείνους, ακόμη λιγότεροι θα καταφέρουν να πάρουν την πολυπόθητη ποδιά και να περάσουν στο bootcamp και από εκεί στο σπίτι του MasterChef.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι γνωστές δοκιμάσιες – που όμως σύμφωνα με το TV24 θα έχουν και τις ανατροπές τους.

Το ριάλιτι θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022 – και μάλιστα προς τα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με πηγές, παρούσα σε ορισμένα από τα γυρίσματα θα είναι και η περσινή νικήτρια, Μαργαρίτα Νικολαΐδη.