Η MTN Group Ltd., ο μεγαλύτερος πάροχος ασύρματης επικοινωνίας της Αφρικής, δήλωσε ότι η Mastercard Inc. συμφώνησε να εξαγοράσει μειοψηφικό μερίδιο στον κλάδο fintech τον οποίο η εταιρεία αποτιμά στα $5,2 δισ.

«Η οριστική υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MTN Ralph Mupita σύμφωνα με το Bloomberg. Ο νεαρός πληθυσμός στην Αφρική με γνώσεις τεχνολογίας χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τα κινητά του τηλέφωνα για να γεφυρώσει τα κενά στις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών. Αυτό άνοιξε έναν επικερδή και ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο στον τομέα του fintech για τους παρόχους ασύρματων δικτύων.

Μεγάλο μέρος της προσοχής μέχρι σήμερα έχει δοθεί στα συστήματα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, με ένα κύμα ταχέως αναπτυσσόμενων νεοφυών επιχειρήσεων όπως η Flutterwave Inc. και η Interswitch Ltd. που αναδύονται στον κλάδο.

Οι μετοχές της MTN αυξήθηκαν έως και 9,5% στην αγορά του Γιοχάνεσμπουργκ μετά την ανακοίνωση των συνομιλιών. Η αποτίμηση είναι ισχυρή δεδομένων των δυσκολιών συγκέντρωσης κεφαλαίων που αντιμετωπίζουν πολλές νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας και του γεγονότος ότι η Mastercard δεν θα λάβει πλειοψηφικό μερίδιο μετοχών, σύμφωνα με τον Peter Takaendesa, επικεφαλής μετοχών στην Mergence Investment Managers με έδρα το Κέιπ Τάουν.

Διαβάστε ακόμη: