Την απαγόρευση που είχε επιβάλει το Twitter στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ θα ανατρέψει o Ίλον Μασκ .

«Πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό να αποκλειστεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Ήταν λάθος γιατί αποξένωσε ένα μεγάλο μέρος της κοινότητας και το αποτέλεσμα δεν ήταν να μην έχει φωνή ο Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο κ. Μασκ κατά τη διάρκεια συνεδρίου των Financial Times.

Ο Μασκ χαρακτήρισε την απαγόρευση «ηθικά κακή απόφαση», λέγοντας ότι οι μόνιμες απαγορεύσεις υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο Twitter. «Εάν υπάρχουν tweets που είναι λανθασμένα και κακά, αυτά θα πρέπει είτε να διαγραφούν είτε να γίνουν αόρατα και μια αναστολή – μια προσωρινή αναστολή – είναι κατάλληλη, αλλά όχι μια μόνιμη απαγόρευση», εξήγησε.

Επεσήμανε ότι η απαγόρευση του τέως προέδρου θα ενισχύσει τη φωνή του μεταξύ των δεξιών. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν σχεδιάζει να επιστρέψει στο Twitter, ενώ έχει επικεντρωθεί στο εγχείρημά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται Truth Social.

Πρόσθεσε, όπως σημειώνει το CNBC ότι «θα αναστρέψω τη μόνιμη απαγόρευση. Δεν κατέχω ακόμη το Twitter, οπότε αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί σίγουρα, γιατί τι θα γίνει αν τελικά δεν το αγοράσω;».

Το Twitter είχε πάρει την πρωτοφανή απόφαση να διακόψει την πρόσβαση στον (εν ενεργεία τότε) πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ, μετά τα τραγικά γεγονότα στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να διακόψουν την ανακήρυξη του Τζπο Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ.

Το κοινωνικό δίκτυο δικαιολόγησε την απόφαση με το σκεπτικό ότι ο Τραμπ, που είχε περίπου 80 εκατ. ακολούθους, «παρακινεί σε βία».

Πάντως, ο ίδιος ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι, ακόμη και αν αρθεί η απαγόρευση, δεν θα επιστρέψει στο Twitter. Οι οπαδοί έχουν μεταναστεύσει (όχι όλοι βεβαίως) σε ένα δικό τους κοινωνικό δίκτυο, το Truth Social, στο οποίο εμφανίστηκε καθυστερημένα και ο Τραμπ.