«Αρνητή της πραγματικότητας» χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον πρωθυπουργό μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την οικονομία και την ακρίβεια κατά την οποία διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να πει στην τριτολογία του ”εσείς μας βάλατε στα μνημόνια!” Αντίστοιχα, πιστεύει ότι η ακρίβεια δεν πλήττει τους πολίτες και ότι η πανδημία δεν του ξέφυγε» σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, καταλήγοντας πως «μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρωτολογία του, στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια, μίλησε για «εκχώρηση» της ΔΕΗ από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η αξία της μετοχής της ΔΕΗ όταν παραδόσατε την εξουσία ήταν 1 ευρώ. Ποια είναι η αξία σήμερα; 9 ευρώ», απάντησε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει:

«Ποια η αξία των μετοχών του Δημοσίου επι ημερών σας; 200 εκατ. ευρώ. ποια η αξία των μετοχών σήμερα 1,2 δις ευρώ και τολμάτε να μιλάτε σήμερα για την ΔΕΗ . Εσείς που την χρεοκοπήσατε . Πήρατε τους συνδικαλιστές αγκαλιά στην πλάτη των καταναλωτών και των φορολογούμενων

Και ζητάτε τα ρέστα για κάτι που και εσείς είχατε δεσμευτεί. Ότι θα πουλήσετε μερίδιο της ΔΕΗ».

Η τριτολογία Μητσοτάκη

Όταν μιλάτε για μνημόνια μου θυμίζετε την ιστορία με τον πυρομανή που συνεχώς φώναζε την Πυροσβεστική, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα – για να προσθέσει:

Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια. Εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας για 4 χρόνια παρέα με τον κ. Βαρουφάκη και όλα τα ωραία που κάνατε το πρώτο εξάμηνο του 2015 με την υπερήφανη διαπραγμάτευσή σας

Καταλαβαίνω προσωπικά για εσάς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πόσο επώδυνη ήταν η κωλοτούμπα του 2015. Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Εγώ μιλάω για το πρόβλημα που δημιουργήσατε στην χώρα και στους πολίτες που υπερφορολογήσατε. Σας απαντάω σε αυτά που λέτε με στόμφο ότι δήθεν βγάλατε τη χώρα από τα μνημόνια.

Γονική παροχή: είναι εως 800 χιλ κ. Τσίπρα.

Πόσες γονικές παροχές έγιναν των 800 χιλ; Και πόσες των 200 χιλ και των 150 χιλ ευρώ . Όλα αυτά είναι μεγάλος πλούτος;

Είστε ψεύτης. Και ψεύτης θα παραμείνετε όταν έρχεστε εδώ και διαστρεβλώνετε με αυτό τον τρόπο μια πολιτική της κυβέρνησης

Τα παλιά χουγια δεν διορθώνονται. Η αντιπολίτευση δεν σας διόρθωσε.

Είστε ένας τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός καταγεγραμμένος στην συνείδηση του λαού που κυβέρνησε 4 χρόνια και έχασε 3 αναμετρήσεις με πάνω από 9 μονάδες. Αρα λίγο παραπάνω σεβασμό. Όταν ξανακερδίσετε μπορείτε να πανηγυρίσετε.

ΔΕΗ και κοινωνικά τιμολόγια. Τα έχετε μπλέξει. Δεν μπορείτε να διακρίνετε την κοινωνική πολιτική που είναι ευθύνη της κυβέρνησης από τις πολιτικές της εταιρείας. Δεν είναι υποχρέωση της εταιρείας αλλά του κράτους. Το κράτος εξακολουθέι και στηρίζει τα νοικοκυριά και αυτή η πολιτική είναι ανεξάρτητη του παρόχου που θα επιλέξει ο καταναλωτής.

Αναφερθήκατε στο δημοσίευμα της Λαγκάρντ. Μόνο που είπε κι άλλα η κα Λαγκάρντ.

Για τις τιμές η κα Λαγκάρντ είπε: πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε σε μεγαλύτερη σταθερότητα τον επόμενο χρόνο καθώς πολλοί από τους λόγους που ανεβάζουν τις τιμές είναι προσωρινοί. Επιτέλους φροντίστε σε αυτά που καταθέτετε να είστε ακριβής.