Στα 2,09 $ ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα προσαρμοσμένα κέρδη α’ τριμήνου 2023 για τον ξενοδοχειακό όμιλο Marriott International με τα έσοδα να φθάνουν το ίδιο διάστημα τα $5,62 δισ πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών της FactSet για $1,85 ανά μετοχή επί εσόδων $5,45 δισ.

Πέρυσι, η Marriott ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη $1,25 ανά μετοχή με έσοδα $4,2 δισ. Τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο αυξήθηκαν κατά 34,3% παγκοσμίως το α’ τρίμηνο εφέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

«Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε όλη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ιδιαίτερα στην Κίνα, ενίσχυσε σημαντικά τη ζήτηση για ταξίδια και κρατήσεις το πρώτο τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Anthony Capuano στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Στις Η.Π.Α. και τον Καναδά, η εταιρεία καταγράφει σταθερή ζήτηση σε όλα τα τμήματα αναψυχής κατά το τρίμηνο, ενώ η παροδική ζήτηση των επιχειρήσεων συνέχισε να βελτιώνεται.

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα αύξησε επίσης τις προβλέψεις των κερδών της για ολόκληρο το έτος εν μέσω ισχυρών παγκόσμιων τάσεων κρατήσεων. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ολόκληρου του έτους αναμένεται τώρα να κυμαίνονται μεταξύ $7,97 και $8,42 ανά μετοχή, σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις μεταξύ $7,23 και $7,91 ανά μετοχή.

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για τα City Express

Παράλληλα η αλυσίδα ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε την απόκτηση του χαρτοφυλακίου της επωνυμίας City Express από την Hoteles City Express, S.A.B. de C.V. Με αυτή την εξαγορά, η Marriott International έχει εισέλθει και επίσημα στην κατηγορία των οικονομικών “μεσαίων” ξενοδοχείων City Express by Marriott.

Το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων City Express, περιλαμβάνει περίπου 150 ακίνητα και αποτελεί πλέον μέρος του συστήματος franchise της Marriott. Αυτά τα ακίνητα περιλαμβάνουν διάφορα ξενοδοχεία σε Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Κολομβία και Χιλή και απολαμβάνουν εξαιρετικής αναγνώρισης της επωνυμίας μεταξύ των ταξιδιωτών της Λατινικής Αμερικής. Η συναλλαγή αύξησε την παρουσία της Marriott στην περιοχή Καραϊβικής και Λατινικής Αμερικής κατά περίπου 45%, σε πάνω από 480 ακίνητα σε 37 χώρες.

Διαβάστε περισσότερα