Ανοιξιάτικος πρόκειται να είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, ήπιες οι θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα, ενώ ο χειμώνας θα έρθει με τον νέο χρόνο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο καιρός αυτής της εβδομάδας θα παραπέμπει σε μήνα Απρίλιο, τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο ίδιος εξήγησε πως «ξεκινάει μια θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και κατευθύνεται προς τα ανατολικά, όπου θα επηρεάσει και τη χώρα μας». Ο μετεωρολόγος τόνισε πως το αποτέλεσμα θα είναι «να σημειωθούν θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να καταγραφούν είναι 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 20-22 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και 22-24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια.

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει ξανά. «Αλλά δεν περιμένουμε “τσουχτερό” κρύο», ανέφερε ο μετεωρολόγος. Σχετικά με τον καιρό των Χριστουγέννων, είπε ότι «τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος, καθώς θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές εκείνο το διάστημα».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει ο καιρός να θυμίζει περισσότερο χειμώνα, με πτώση της θερμοκρασίας.

Καιρός: Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας και μετά… άνοιξη – Τι δείχνουν τα «Νικολοβάρβαρα» για τα Χριστούγεννα

Καιρός σήμερα: «Ποδαρικό» με καταιγίδες και… άνοδο θερμοκρασίας η νέα εβδομάδα – Ποιες περιοχές έχουν «ντυθεί» στα λευκά

Διαβάστε ακόμη: