Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε την υπέρβαση και έφερε στον Ολυμπιακό τον Κώστα Μανωλά. Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν έναν αμυντικό τοπ επιπέδου και πρόσθεσαν εμπειρία και ποιότητα στην αμυντική τους γραμμή.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Μανωλά: «Είναι ένας παίκτης με μεγάλη ψυχή, δύναμη, ταχύτητα και εμπειρία. Εχει ένα ακόμα χαρακτηριστικό που χρειάζεται ένας παίκτης για να παίζει στον Ολυμπιακό, να ηγείται και να κερδίζει παιχνίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καταρχήν η ηλικία του 30 χρονών είναι η καλύτερη για ένα στόπερ που έχει την εμπειρία για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μεγάλους αγώνες. Ο Κώστας δεν έφυγε ποτέ από τον Ολυμπιακό ήταν πάντα κοντά στον Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη ψυχή, από μικρός ακόμα, φανταστείτε τώρα. Μεγάλη δύναμη, μεγάλη ταχύτητα, μεγάλη εμπειρία πλέον από μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και οπωσδήποτε κι ένα άλλο χαρακτηριστικό που έχει ο Κώστας που χρειάζεται ένας παίκτης για να παίζει στον Ολυμπιακό, να ηγείται και να κερδίζει παιχνίδια, είναι ότι έχει και μεγάλα καρύδια», ανέφερε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού.

Και πρόσθεσε: «Ο Κώστας, είμαστε χαρούμενοι που είναι πλέον μαζί μας. Είναι ένας παίκτης τον οποίον τον είχα ξεχωρίσει από όταν ήταν πολύ μικρός, τον ήθελα κοντά μας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πορεία του στην Ευρώπη και το πως έχει παίξει εκεί και είμαστε χαρούμενοι που θα είναι για τα επόμενα χρόνια, πολλά χρόνια μαζί μας. Να είναι καλά το παιδί να έχει δύναμη, υγεία και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα μέσα στο γήπεδο, δε χρειάζονται πολλά λόγια».

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού κατέληξε λέγοντας: «Εμείς πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο αυτή η υπέρβαση και όπως είπα θα το δούμε στην πορεία και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Εγώ τον επέλεξα ναι, αλλά από κει και πέρα είχε πολύ καλούς προπονητές πολύ καλό τεχνικό τιμ και όλοι μέσα στην ομάδα πίστεψαν στον Κώστα και ο Κώστας μπορούσε να ανταπεξέλθει και στην πίεση και στα δύσκολα παιχνίδια. Πήρε μια πολύ καλή μεταγραφή και μετά μια ακόμα καλύτερη μεταγραφή και τώρα…», κατέληξε, με τον Μανωλά να απαντάει με νόημα: «και τώρα πήρα την καλύτερη απ’ όλες η αλήθεια είναι αυτή».

manolas1

Μανωλάς: «Θα δώσω και την ψυχή μου για τον Ολυμπιακό»

Ο Κώστας Μανωλάς δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του ούτε μπροστά στον κόσμο, με τον οποίο τραγούδησε μάλιστα το «Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό»  ούτε και στην κάμερα του Mega όπου στις πρώτες του δηλώσεις εξέφρασε τη μεγάλη του επιθυμία γι αυτό που τελικά έγινε. Την επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Ο 30χρονος άσος τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα μιλήσει το γήπεδο ενώ ευχαρίστηκε τον διοικητικό ηγέτη του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη που πίστεψε σε εκείνον και τον έκανε μέλος της «ερυθρόλευκης» οικογένειας.

Οι δηλώσεις του Μανωλά:

«Εγώ ήθελα να έρθω από το καλοκαίρι. Δεν προχώρησε αυτό, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα αυτή τη στιγμή τον Ιανουάριο. Άλλωστε φαίνεται και από τη συμπεριφορά μου, δεν ξέρω αν το καταλάβατε. Ελπίζω να παίξω όσο πιο πολλά χρόνια μπορώ ακόμα στον Ολυμπιακό να τον βοηθήσω να κατακτήσει τίτλους και να κάνει και μεγάλες πορείες στην Ευρώπη γιατί αυτό του αξίζει σαν Ολυμπιακός.

Εγώ αυτό που θέλω να υποσχεθώ είναι ότι όπως με έχετε ζήσει όλα τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο, είναι ότι θα δώσω και την ψυχή μου μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια έξω απ’ το γήπεδο. Τα λόγια ο ποδοσφαιριστής τα κάνει πράξεις μέσα στο γήπεδο. Αυτό περιμένω να δείξω μέσα στο γήπεδο, στον κόσμο του Ολυμπιακό. Να ανταποδώσω την αγάπη που μου έδειξε και σήμερα, την εμπιστοσύνη του προέδρου που ήταν πάντα ανοιχτός και πάντα με την καρδιά του να με φέρει πάλι πίσω στον Ολυμπιακό γιατί ήταν εκείνος που με επέλεξε όταν έμεινα ελεύθερος από την ΑΕΚ και πήρε εκείνος το ρίσκο να με φέρει στον Ολυμπιακό κι ήταν εκείνος που με στήριξε από τα πρώτα μου βήματα στον Ολυμπιακό. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα και το μόνο που του λέω είναι ότι θα το αποδείξω μέσα στο γήπεδο. Την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, πάντα τον ευχαριστώ πάρα πολύ και όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού. Σας ευχαριστώ».