Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι παρούσα και δίνει απαντήσεις πολλές φορές με αυτοκριτική».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «η κυβέρνηση μέσα σε δύο μήνες -παρά τη δύσκολη κατάσταση με τις πυρκαγιές – έχει νομοθετήσει το 50% του οικονομικού της προγράμματος και φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο που –όπως τόνισε- χτυπά την μαύρη εργασία».

Για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ευχήθηκε αυτός που θα έρθει καλό θα είναι να φέρει έναν νέο τρόπο άσκησης πολιτικής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για την αναθεώρηση του άρθρου 16

Σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης είπε πως υπάρχει μια συγκεκριμένη στόχευση κυρίως με την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Για τις νέες ταυτότητες

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως «οι νέες ταυτότητες είναι απόλυτα ασφαλείς, δεν έχουν τσιπάκια, δεν παραχαράσσονται και είναι εναρμονισμένες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Είπε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πρωτοφανή πληθωριστική κρίση με μόνιμα και στοχευμένα μέτρα και ελέγχους στην αγορά με βάση τι προβλέπει η νομοθεσία.

Τόνισε πως σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για την ενέργεια από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρεμβάσεων όταν υπάρχουν επιβαρύνσεις για πολίτες και επιχειρήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει την στήριξη κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές απάντησε πως στις βουλευτικές εκλογές η κυβέρνηση έκανε τις δέουσες παρεμβάσεις ώστε κάποιος να συμμετέχει ή όχι στις εκλογές. Τόνισε πως ο οποιοσδήποτε καταδικασμένος βρίσκεται σε αργία.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Όσον αφορά τη συνάντηση ΜητσοτάκηΕρντογάν είπε πως μοναδική διαφορά είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είπε πως δεν υπάρχει διάθεση υποχώρησης στα εθνικά συμφέροντα. Ανέφερε πως θα συζητηθούν θέματα ενδιαφέροντος πολιτικής προστασίας και συνεργασιών.

Διαβάστε ακόμη: