Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για τα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οδήγησαν σε οριστική διακοπή το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Super League στη δήλωσή του τόνισε ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να συνεχιστεί αφού ήταν καλή η κλινική εικόνα του παίκτη, ,όπως διαπίστωσε ο γιατρός, ενώ επεσήμανε ότι ο ΠΑΟ δημιουργεί «κακό προηγούμενο».

«Αντί να πάμε 10 βήματα μπροστά πάμε 10 βήματα πίσω. Αυτά τα γεγονότα πάνε πολλά χρόνια πίσω το ποδόσφαιρό μας.  Εάν ήμουν στη θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού θα έλεγα να συνεχιστεί το παιχνίδι και να κριθεί στο γήπεδο» είπε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι η κροτίδα έπεσε μακριά από τους παίκτες των δύο ομάδων που έκαναν ζέσταμα και όπως διαπίστωσε ο γιατρός δεν ακούμπησε τον Χουάνκαρ ο οποίος επικαλέστηκε πρόβλημα στα αυτιά και φόρεσε και κολάρο για να πάει στα αποδυτήρια.

Ακόμη υπενθύμισε τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο που έγιναν κανονικά ενώ πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν ποινικοί με μαχαίρια και αυτοσχέδιες βόμβες.

Αναλυτικά η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη 

«Αυτό που έγραψε ο γιατρός του αγώνα είναι πως κατά τη γνώμη του μετά από εξέτασή του μία ώρα μετά από το συμβάν, η κλινική εικόνα του παίκτη ήταν ικανοποιητική. Από εκεί και πέρα δεν ήταν ο ίδιος έτοιμος, επειδή δεν έχει στο γήπεδο εργαστήριο για να κάνει περαιτέρω εξετάσεις, να πει αν παίκτης ήταν φιτ ή όχι. Σύμφωνα με τον κανονισμό θα έπρεπε να τον εξετάσουν ξανά, ο γιατρός δεν μπορεί να το πει με ακρίβεια, δεν έχουμε μηχανήματα στα γήπεδά μας.

Ακούστηκε ένας κρότος και υπήρχαν παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που έκαναν προθέρμάνση, μόνο ένας ποδοσφαιριστής φάνηκε πως έχει ευαισθησία στα αυτιά του χωρίς να τον έχει ακουμπήσει κροτίδα. Αυτό το διαβεβαίωσε και ο γιατρός. Από τον κρότο είπε πως ζαλίζεται και δεν μπορεί να σηκωθεί. Φεύγοντας τον είδαμε να φοράει και κολάρο, αυτά είναι παραμύθια που έχουμε καιρό να δούμε.

Να θυμίσω παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο, υπήρχαν πανω από 40-50 ποινικοί ατομα με σουγιαδες να ρίχνουν αυτοσχέδιες βόμβες. Εμείς παίξαμε το παιχνιδι και δεν δημιουργήσαμε κανένα θέμα. Ο Φινμπόγκασον κάηκε το πόδι του, εδώ σήμερα οι γιατροί δεν έχουν καταγράψει επίσημα καμία βλάβη. Σύμφωνα με το γιατρό η κλινική εικόνα ήταν ικανοποιητική, ο Παναθηναικός ήθελε να τον πάει στο νοσοκομειο και ο παίκτης το ιδιο.

Στο ματς Παναθηναϊκού και ΑΕΚ είδαμε τι εγινε. Από εδώ και πέρα όταν ακούγεται κροτιδα θα λέει ο καθένας ότι ζαλίζεται. Αντί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά κάνουμε δέκα πίσω. Αν ήμουν τη θέση του προέδρου του Παναθηναικού οι οδηγιες θα θα ήταν ξεκαθαρες, να παιχτει το ματς στο γηπεδο.

Τον γιατρο δεν τον εχω ξαναδει, απο τη στιγμή που ελεγε πως η εικόνα του Χουάνκαρ ήταν καλη και ικανοποιητική, πιστεύω ότι έπρεπε να συνεχιστει το ματς. Μιλαμε για εναν παικτη που εκανε προθέρμανση, δεν επαιζε. Εγώ είμαι απογοητευμενος και ως προεδρος του Ολυμπιακμου και της Super League. Είναι ενα κακο προηγούμενο, θα το βρουμε μπροστα μας.

Τρεις ώρες που ημον κατω προσπαθησαμε να ειμαστε ηρεμοι.  Ο γιατρος μου είπε οτι απειλουν τη μητερα μου και τη ζωη μου. Είπα στους παίκτες να είναι έτοιμοι, πάμε καλά, σκοράραμε, πιστεύω πως θα κερδίσουμε. Ακόμα και ο παίκτες του Παναθηναϊκού ήθελαν να συνεχίσουν. Όλοι θέλαμε να τελειώσει το ντέρμπι.

Τα δικαστήρια έχουν το λόγο τώρα, εμείς θέλαμε να παίξουμε το ματς, υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν. Δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός τραυματισμός ώστε να μην συνεχιστεί το παιχνίδι».

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι Ιταλοί διαιτητές είπαν στα αποδυτήρια πως δεν είδαν κάτι

Β. Μαρινάκης: Κανόνες στην ΚΕΔ και κορυφαίοι διαιτητές στα ντέρμπι, αλλιώς δεν θα παιχθεί άλλη αγωνιστική

Διαβάστε ακόμη: