Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υπογράμμισε ότι η «κυβέρνηση ενισχύει τα νοικοκυριά για να ανταποκριθούν στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος».

Πιο αναλυτικά ο κ. Μαρινάκης τόνισε:

«Η κυβέρνηση με απόφαση του Πρωθυπουργού ενισχύει τα νοικοκυριά για να ανταποκριθούν στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη μείωση του κόστους ζωής -την αποκλιμάκωση των τιμών στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης των νοικοκυριών- είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ενισχύεται ο θεσμικά αρμόδιος φορέας για τον ελεύθερο ανταγωνισμό -η Επιτροπή Ανταγωνισμού- με 50 νέες προσλήψεις ειδικών επιστημόνων».

Επιπλέον, o Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε ότι θα γίνονται ψηφιακά μαθήματα σε μαθητές που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, αναφερόμενος στην εφαρμογή του ψηφιακού σχολείου.

«Το ψηφιακό φροντιστήριο θα ενδυναμώσει όλες τις τάξεις. Για την Γ’ Λυκείου θα υπάρχει ζωντανή διδασκαλία για όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα», είπε μεταξύ άλλων.

Για να προσθέσει:

«Ενισχύεται ο επαγγελματικός προσανατολισμός με ατομικές συνεδρίες με σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης είπε:

«Το Ψηφιακό Σχολείο αποτελεί μια νέα, δωρεάν, ψηφιακή πύλη με ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό μέσω της οποίας μαθητές όλων των τάξεων θα μπορούν να παρακολουθούν πρότυπες φροντιστηριακές παραδόσεις, θα γίνονται ψηφιακά μαθήματα σε μαθητές που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να επικοινωνούν με τους εκπαιδευτικούς τους σε πραγματικό χρόνο, όπως άλλωστε και οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους.

Το Ψηφιακό Σχολείο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά, δηλαδή τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα ενδυναμώσει την εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις τάξεις και θα δώσει ίσες δυνατότητες στην εκπαίδευση για κάθε μαθητή, μειώνοντας τις αποκλίσεις ανάμεσα στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια. Ειδικά για τη Γ΄ Λυκείου θα υπάρχει ζωντανή και δωρεάν διδασκαλία για όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, με στόχο να αφαιρεθεί ένα σημαντικό βάρος για κάθε οικογένεια.

Παράλληλα, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου ενισχύεται ο επαγγελματικός προσανατολισμός εισάγοντας στο Λύκειο ερωτηματολόγιο και δωρεάν ατομική διαδικτυακή συνεδρία από σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού, με στόχο οι μαθητές να ανακαλύψουν τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ταιριάζουν.

Ενώ, με τις αυτόνομες τάξεις, από τη νέα χρονιά, περιοχές της χώρας μας όπως η Γαύδος θα διαθέτουν τρεις εκπαιδευτικούς με φυσική παρουσία με την προσθήκη ψηφιακού μαθήματος, ώστε τα παιδιά που ζουν εκεί να έχουν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης».

Διαβάστε ακόμη: