Η κατάκτηση του τίτλου στο Guadalajara Open δεν ήταν μόνο μία από τις πιο μεγάλες νίκες στην καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη, αλλά σηματοδότησε και ένα σημαντικό ορόσημο για την ίδια.

Συγκεκριμένα, η νίκη της Μαρίας Σάκκαρη στη Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό, τη βάζει και στο κλαμπ των τενιστριών που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατ. δολάρια, μόνο από συμμετοχές στα τουρνουά τένις.

Με την επικράτησή της (2-0 στα σετ) στον τελικό του τουρνουά κόντρα στην Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ, η Μαρία Σάκκαρη θα εισπράξει το ποσό των 450.500 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα, όμως, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έχει συγκεντρώσει συνολικά 10.262.923 δολάρια από τους αγώνες τένις και μπαίνει σε ένα «κλειστό κλαμπ» από τενίστριες που έχουν καταφέρει να μαζέψουν οκταψήφιο ποσό από τα τουρνουά.

Σημειώνεται πως περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια έχουν κερδίσει, μέχρι στιγμής, 70 τενίστριες (εν ενεργεία και μη) με τη Σερένα Γουίλιαμς να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας έχοντας συγκεντρώσει 94,816,730 δολάρια.

Η Μαρία Σάκκαρη πέρα από πολύ καλά χρήματα, πλέον βρίσκεται στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ συνολικά έχει κερδίσει 2 τίτλους στην καριέρα της, έπαιξε σε 2 ημιτελικούς Grand Slam (Roland Garros, US Open 2022) και ήταν φιναλίστ σε άλλα 2 τουρνουά WTA 1000.

Διαβάστε ακόμη: