Γράφει ιστορία η Μαρία Σάκκαρη! Μετά τη σημερινή πρόκριση εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο WTA Finals!

Μόνο μισή ώρα έμεινε στο γήπεδο στην πρεμιέρα της στο Kremlin Cup η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ήταν μπροστά με σετ και με break στο 6-2, 1-0, όταν είδε την αντίπαλή της, Anna Kalinskaya, να εγκαταλείπει τον αγώνα.

Η Ρωσίδα ξεκίνησε τον αγώνα καλά και προηγήθηκε με 1-0 και με 2-1, όμως στα επόμενα λεπτά η Σάκκαρη πήρε τα ηνία, κυριάρχησε απολύτως και κέρδισε 6 games στη σειρά. Μόλις έκανε και το 3ο διαδοχικό της break, η Ρωσίδα σήκωσε λευκή πετσέτα, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Η Μαρία, η οποία είχε 10 winners έναντι μόλις 2 της Ρωσίδας, παίζοντας πολύ καλό τένις σ’ αυτό το μισάωρο που βγήκε στο court, θα είναι στα προημιτελικά της Μόσχας, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Simona Halep και Veronika Kudermetova.

Επίσης με αυτή τη νίκη, την 35η στην τρομερή χρονιά της, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στο WTA Finals της Γουαδαλαχάρα. Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που θα αγωνιστεί στη σημαντικότερη διοργάνωση της WTA, στο τέλος της σεζόν.

Έγινε η πέμπτη παίκτρια που τα κατάφερε, μετά από τις Ashleigh Barty, Aryna Sabalenka, Barbora Krejcikova και Karolina Pliskova.

Αυτή είναι δίχως αμφιβολία η καλύτερη χρονιά της 26χρονης Ελληνίδας, που κατάφερε να μπει στα ημιτελικά των δυο εκ των τεσσάρων Grand Slams διοργανώσεων, στο Roland Garros και στο US Open, ενώ ήταν επίσης φιναλίστ στο 500άρι της Οστράβας και μέχρι στιγμής έχει 35 νίκες (35-17), με το προηγούμενο ρεκόρ της σε μια χρονιά να είναι οι 29 νίκες (29-22) που είχε το 2019.

Επίσης βελτιώνει το προσωπικό της και το ρεκόρ της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη της WTA τις τελευταίες 5 εβδομάδες συνεχόμενα και αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στο Νο.7 του κόσμου.