Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι της καριέρας της και η πορεία της είναι συνεχώς ανοδική. Σε μία ακόμη διοργάνωση και συγκεκριμένα σ’ αυτή της Οστράβα, η Σάκκαρη λάμπει και πλέον βρίσκεται στον τελικό, διεκδικώντας έτσι το δεύτερο τρόπαιο της καριέρας της.

Η 26χρονη ελληνίδα τενίστρια αντιμετώπισε στον ημιτελικό το No.6 (από αύριο θα ανέβει στο Νο 4) της Παγκόσμιας Κατάταξης, Ίγκα Σβιόντεκ και κατάφερε μετά από μια σπουδαία εμφάνιση να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Οστράβα, κερδίζοντας με 2-0 (6-4, 7-5) σετ.

Μετά από 9 διαδοχικούς χαμένους ημιτελικούς, η Σάκκαρη, η οποία αγωνίστηκε για 7η φορά σε ημιτελικό σ’ αυτή τη σεζόν, “έσπασε” σήμερα και αυτή την κατάρα, για να πάρει την πρώτη της πρόκριση για τελικό μετά το Ραμπάτ το 2019, όπου είχε κατακτήσει και τον μοναδικό WTA τίτλο της μέχρι στιγμής.

Απέναντί της θα βρει την Πέτρα Κβίτοβα ή την Ανέτ Κονταβέιτ κι αν καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο, θα ανεβεί στο Νο.9 του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί πως αν η Κονταβέιτ επικρατήσει της Κβίτοβα στον δεύτερο ημιτελικό, τότε θα στο Top 10 από σήμερα!