«Η σύγχρονη, ευρωπαϊκή Ελλάδα είναι “άγκυρα” σταθερότητας και δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σιγουριά», επεσήμανε ο κ. Σχοινάς, ο οποίος παρέστη σήμερα (28/10) στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μετά την παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, σημείωσε πως «η πρωτοφανής συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή παρέλαση δίδει και τον τόνο της εθνικής ανάταξης.

Δείχνει, όμως και κάτι άλλο. Ότι η σύγχρονη, ευρωπαϊκή Ελλάδα δεν έχει τίποτε να φοβηθεί σε αυτήν τη δύσκολη γεωπολιτική γειτονιά. Είναι μία “άγκυρα” σταθερότητας. Είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης, του ΝΑΤΟ, του Σένγκεν, τα εξωτερικά μας σύνορα είναι εκείνα της Ευρώπης και δικαιούμαστε να ατενίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, συντηρώντας, βέβαια, την ιστορική μνήμη του ’40.

Εκείνος ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό αντικατοπτρίζεται λίγο – πολύ και στη τωρινή αντίδραση της Ευρώπης και του ελεύθερου κόσμου απέναντι σε έναν άλλον πόλεμο, εξίσου άδικο και παράνομο που γνωρίζει ξανά η ήπειρος, ύστερα από δεκαετίες ειρήνης. Αγώνας για ελευθερία και δημοκρατία. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε ακόμη: