Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τους τελευταίους μήνες του Μίκη Θεοδωράκη προχώρησε η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης «έφυγε» από την ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021 όμως, σύμφωνα με την κόρη του, η σύζυγός του δεν γνωρίζει ακόμα για τον θάνατό του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήθελε να πεθάνει κι εμείς προσπαθούσαμε να τον κρατήσουμε στη ζωή

Όσα περιγράφει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τους τελευταίους μήνες του πατέρα της προκαλούν ιδιαίτερη θλίψη. Όπως λέει στην εφημερίδα Espresso «οι τρεις τελευταίοι μήνες για τον πατέρα μου ήταν ένα δράμα. Είχε αρρωστήσει πολύ βαριά. Ήταν ένα βασανιστήριο για εκείνον. Ήθελε να πεθάνει και εμείς προσπαθούσαμε να τον κρατήσουμε στη ζωή».

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική περιγραφή της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη λέει: «Ο άνθρωπος σάπιζε πάνω σε ένα κρεβάτι. Στις παλιές εποχές οι άνθρωποι σε τέτοιες καταστάσεις θα είχαν πεθάνει από καιρό. Σήμερα τους κρατάμε με μηχανική υποστήριξη. Ίσως το πιο θλιβερό σε όλο αυτό είναι ότι είχε πλήρη διαύγεια. Υπέφερε πραγματικά. Τρεις με τέσσερις φορές τη μέρα ερχόταν η νοσοκόμα στο σπίτι για να κάνει απορρόφηση από τα φλέματα στα πνευμόνια. Ήταν τραγική εμπειρία ζωής που θέλω να ξεχάσω για πάντα».

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η μητέρα μου δεν γνωρίζει για τον θάνατο του πατέρα μου

Σύμφωνα με την Μαργαρίτα Θεοδωράκη η σύζυγός του Μίκη Θεοδωράκη δεν γνωρίζει για τον θάνατό του. «Όχι, η μαμά μου δεν γνωρίζει για τον θάνατο του μπαμπά μου. Δεν της το έχουμε πει, γιατί δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτή την απώλεια» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κόρη του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της λέει ότι νιώθει «ήρεμα».

«Νιώθω ήρεμα μετά τον χαμό του μπαμπά μου γιατί ως οικογένεια κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για τον πατέρα μου. Δεν υπάρχει θλίψη, υπάρχει μια γλύκα για εκείνον και μια ωραία ανάμνηση. Βέβαια ήταν για πολλά χρόνια άρρωστος και το πιο λυπηρό ήταν ότι τις περισσότερες φορές καθόμουν μπροστά σε έναν ακίνητο άνθρωπο. Δεν ήταν εκείνος ο Μίκης ο δυνατός που σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του»