Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, σήμερα το πρωί, μια μέρα μετά τον θάνατο του πατέρα της.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, από νωρίς σήμερα το πρωί παρουσίασε συμπτώματα έντονου στρες.

Στο νοσοκομείο με έντονο στρες η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Η κόρη του μεγάλου δημιουργού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εσπευσμένα όπου και παρέμεινε για κάποιες ώρες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και το μεσημέρι πήρε εξιτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη παρέμεινε στα επείγοντα περιστατικά για περίπου 40 λεπτά ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνολικότερη κατάσταση της υγείας της είναι εξαιρετική.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο με συμπτώματα έντονου στρες

Μετά τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε προχωρήσει σε δηλώσεις στις κάμερες τονίζοντας: «Να αγαπάτε πάντα τον μπαμπά».

Μιλώντας έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είπε: «Να αγαπάτε πάντα τον μπαμπά. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος. Υπέφερε πολύ και ξεκουράζεται τώρα. Να τον αγαπάτε. Πάντα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Συναυλία με την Λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Απόψε στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση – συναυλία με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με την Πέγκυ Ζήνα και τον Παναγιώτη Πετράκη.

Η εκδήλωση ήταν ήδη προγραμματισμένη, αλλά συνέπεσε με τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού και ίσως είναι από τις ελάχιστες εκδηλώσεις που δεν αναβλήθηκαν λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Με προσωρινή διαταγή σταματούν οι ενέργειες για την κηδεία

Προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, σε χώρο που δεν συνάδει με την τελευταία του επιθυμία εξέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο  μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε αναθέσει σε πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του όλα τα διαδικαστικά γύρω από την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του που επιθυμούσε να γίνει στον Γαλατά Χανίων.

Μάλιστα, το 2013 ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει από τη δημοτική αρχή των Χανίων να φροντίσει ώστε, όταν θα φύγει από τη ζωή να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκεται ο οικογενειακός τάφος με τους γονείς και τον αδελφό του. Στο επίσημο έγγραφο μάλιστα που είχε αποστείλει στον τότε Δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη εξομολογούνταν πως η οικογένειά του διαφωνεί με την απόφασή του και γι’ αυτό τον λόγο τον καλεί να να φροντίσει ώστε να πραγματοποιηθεί η τελευταία του αυτή επιθυμία.