«Τρία χρόνια μετά τις εκλογές του 2019, ο κ. πρωθυπουργός εξακολουθεί να “ωραιοποιεί” την πραγματικότητα. Προσπαθεί να καλύψει την πολιτική και τεχνοκρατική ανεπάρκεια της κυβέρνησής του, την αποτυχία στη διαχείριση των κρίσεων, τη συσσώρευση προβλημάτων εις βάρος των πολλών και αδύναμων» δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τον απολογισμό της τριετούς διακυβέρνησης της ΝΔ στον οποίο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Ρ/Φ ΣΚΑΪ, όπου επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάντζος, ο κ. Μητσοτάκης άφησε «έξω από τον απολογισμό του την ανεύθυνη δημοσιονομική διαχείριση, την επιλεκτική φορολογική πολιτική για λίγους και ισχυρούς, την εργαλειοποίηση ακόμη και της πανδημίας για την αδιαφανή εξυπηρέτηση συμφερόντων. Τα κλειστά κλαμπ εξουσίας, τις απευθείας αναθέσεις, τον συμβιβασμό με τα μεγάλα συμφέροντα στην ενέργεια, το “επιτελικό χάος” των φυσικών καταστροφών. Τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για το δημόσιο πανεπιστήμιο, τη δημόσια υγεία, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τη νέα γενιά».

Υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας -μάταια- να “θολώσει” το θετικό του μήνυμα. «Του συνιστούμε να περιμένει ως τις εκλογές -αν πρώτα κατασταλάξει πότε θα τις κάνει- και να αναμένει τη λαϊκή ετυμηγορία. Και τότε θα φανεί ποιοι εργάζονται για το καλό του τόπου και ποιοι για τις καρέκλες και τα αξιώματα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «τρία χρόνια μετά, το αίτημα για αλλαγή πολιτικής παραμένει επίκαιρο και ισχυρό.

Μαζί με την ανάγκη για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μια αξιόπιστη επιλογή ορθού λόγου, απέναντι στον ελιτισμό και τον λαϊκισμό. Απέναντι στη συντήρηση, δεξιά και αριστερή».