Στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στο πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης που έχει αναπτυχθεί στον απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη, ο κ. Μάντζος εκτίμησε ότι αυτή «θα πρέπει να γίνει πάνω σε πολιτικές και προτάσεις και όχι τοξικές αντιπαραθέσεις άνευ αντικειμένου, διότι αυτό θα οδηγήσει στην ενίσχυση των άκρων. Αν κάτι πρέπει να πάρουμε ως μάθημα από την οργή και το βαθύ πένθος της κοινωνίας μας είναι η ανάγκη για απαντήσεις, ειλικρίνεια, αυτοκριτική. Η αλήθεια είναι ο μόνος τρόπος που θα κρατήσει όρθια την κοινωνία μας».

Ο Δημήτρης Μάντζος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους «ακροδεξιούς πραίτορες του κ. Μητσοτάκη που επιδίδονται σε αποπροσανατολισμό και συστηματική επιχείρηση επίρριψης ευθυνών» εξηγώντας: «Αντί να πάμε στα βασικά ερωτήματα, πάμε σε θέματα που δεν σχετίζονται άμεσα με το αντικείμενο. Λέω ευθέως πως, όταν κάποιοι προσπαθούν να πιαστούν από οπουδήποτε για να αποσείσουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης, όπως κάνουν οι κ.κ. Πλεύρης και Γεωργιάδης, πολύ απλά φαίνεται ότι δεν έχουν κατανοήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς.Έχουν κατανοήσει οι υπουργοί, οι οποίοι βγαίνουν επώνυμα και συζητούν για αλλότρια θέματα, τι ακριβώς έχει γίνει και ποια είναι η ευθύνη της Κυβέρνησής τους; Έχουν υπολογίσει πόσους μήνες, πόσες εβδομάδες, πόσα χρόνια κυβερνούν αυτόν τον τόπο; Μπορούν να πείσουν τους συγγενείς των νεκρών, των τραυματιών και όλους εμάς τους πολίτες, ότι για το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών ευθύνεται ένα παραπεμπτικό ή η δράση ενός άσχετου με το αντικείμενο προσώπου;».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι το δυστύχημα «κινδυνεύει να εξελιχθεί ως το κουτί της Πανδώρας. Το ανοίγεις και βλέπεις πραγματικές καταστάσεις και στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. Είναι ένα ζήτημα υποδομών στο σύνολό τους και, ως στοιχείο του κράτους, θα πρέπει να τεθούν στην προεκλογική συζήτηση και την ατζέντα των κομμάτων» και διερωτήθηκε:«Θέλουμε ένα κράτος λάφυρο και ιδιοκτησία, το οποίο απλώς και μόνο θα χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα για την εξυπηρέτηση συμφερόντων φιλικών προς την εκάστοτε κυβέρνηση; Ή θέλουμε ένα κράτος πραγματικά αξιόπιστο, το οποίο ο πολίτης δεν θα φοβάται και δεν θα αμφισβητεί ως κάτι άχρηστο και επικίνδυνο;».

Υπενθύμισε, δε, ότι «χθες, ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε σύσκεψη με ειδικούς στο θέμα των σιδηροδρόμων. Εμείς ήδη κάνουμε βήματα ώστε να συμμετάσχουμε με αξιώσεις και προτάσεις στη δημόσια συζήτηση», ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο φαινόμενο των βανδαλισμών των σιδηροδρομικών γραμμών τονίζοντας τα εξής:«Υπάρχουν λύσεις και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την κρατική αβελτηρία και την αδιαφορία των αρμοδίων, ώστε να λέμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε ένα θέμα. Αυτά είναι νοοτροπίες οι οποίες μας αφήνουν στο χθες. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί στο αύριο, με συναινέσεις και προφανώς με ανάληψη και απόδοση ευθύνης».

«Το πραγματικά ενοχλητικό, το οποίο δείχνει και μία απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, είναι το πώς διαχειρίζεται η Κυβέρνηση την τραγωδία αυτή. Δεν είναι αμερικανικό πολιτικό θρίλερ, ούτε σεμινάριο πολιτικής επικοινωνίας. Δεν μπορείς με μια έκθεση ιδεών πέντε μέρες μετά την τραγωδία, ενώ ρίχνεις δακρυγόνα στους δρόμους, να έρχεσαι με μια δακρύβρεχτη συγγνώμη και να αλλάζεις την αρχική σου τοποθέτηση. Δεν είναι έτσι η πολιτική», υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

Ως προς την προεκλογική περίοδο, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «η τραγωδία προστίθεται με οδυνηρό τρόπο στο μακρύ κατάλογο των θεμάτων για το αύριο αυτής της χώρας», σημειώνοντας ότι «το διακύβευμα των εκλογών, μετά από χρόνια αδιεξόδων απογοητεύσεων, με μια κοινωνία “τρώει τα μούτρα της” στα πάντα, στα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, την εργασία, λέμε “ως εδώ”! Θελουμε να φτιάξουμε ξανά μια δημοκρατία ισχυρή, με θεσμούς ισχυρούς και αποτελεσματικούς. Ένα κράτος αξιόπιστο, ανεξάρτητο από επιδράσεις και συμφέροντα, το οποίο θα εξασφαλίζει ασφάλεια, ευημερία και προοπτική στους πολίτες του».«Ο στόχος της πραγματικής δημοκρατικής παράταξης είναι τόσο η δική μας όσο και οι επόμενες γενιές να συμμετέχουν στις εκλογές. Να μην πουν “όλοι ίδιοι είναι”. Να έχουμε εμείς οι ίδιοι το δικαίωμα να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ίδιοι», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε περισσότερα