Ένα απίθανο γκολ του Ντε Μπρόινε στο 70’ χάρισε τη νίκη στην Μάντσεστερ Σίτι, στο ντέρμπι με την Τσέλσι και την έφερε μια… ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει αντίπαλο στο Νησί αφού εκτόξευσε τη διαφορά της από τους «μπλε» στο +13, με τη Λίβερπουλ να είναι στο -14, αλλά με δύο παιχνίδια λιγότερα. Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει ομάδα που θα μπορέσει να βάλει δύσκολα στο συγκρότημα του Καταλανού κόουτς.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από το ξεκίνημα. Η Σίτι πήρε από νωρίς τον έλεγχο και άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα, ψάχνοντας με αυτόν τον τρόπο να βρει χώρους για να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία στα καρέ του Κέπα.

Ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή, ήρθε για την Τσέλσι. Ο Λουκάκου κάλυψε ωραία με το σώμα την μπάλα, έβγαλε εκτός φάσης τον Στόουνς, ωστόσο αντί να δώσει στον Αλόνσο που ήταν εντελώς μόνος του, επέλεξε τον Ζίγιες και «σπατάλησε» μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία για τους «μπλε».

Οι ποδοσφαιριστές του Γκουαρντιόλα ανέβασαν την πίεση τους, χωρίς όμως να φτάνουν σε τελική. Αυτό έγινε εν τέλει στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρος. Λάθος του Κόβασιτς έξω από την περιοχή της ομάδας του, η μπάλα έφτασε στον Γκρίλις ο οποίος παρότι βρέθηκε μόνος σε θέση βολής, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κέπα που έκανε τρομερή επέμβαση με το πόδι και έβγαλε σε κόρνερ.

Οι «μπλε» του Λονδίνου τελείωσαν το πρώτο μέρος χωρίς ευκαιρία, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ ξανά με τον Τούχελ στον πάγκο της. Μάλιστα τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι αντίστοιχο, ήταν τον Μάιο του 2018 απέναντι στη Νιούκαστλ.

Απείλησε η Τσέλσι, σκόραρε ο Ντε Μπρόινε

Στο δεύτερο μέρος, η Τσέλσι ανέβηκε αρκετά στο γήπεδο και μάλιστα κατάφερε να φτάσει μία ανάσα από το γκολ, στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Λουκάκου έφυγε στην κόντρα και βρέθηκε μόνος του με τον Έντερσον, ωστόσο ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση και κράτησε το μηδέν.

Το παιχνίδι κυλούσε, η Σίτι δεν έβρισκε τη μεγάλη ευκαιρία που έψαχνε, ωστόσο ο Ντε Μπρόινε έδωσε τη λύση. Ο Βέλγος «κουβάλησε» ωραία την μπάλα και με μία οβίδα έξω από την περιοχή, νίκησε τον Κέπα και έκανε το 1-0 στο 70′.

Αυτό ήταν το 5ο γκολ του αρχηγού της Σίτι απέναντι στην πρώην ομάδα του. Κανένας άλλος… πρώην δεν έχει σκοράρει τόσες φορές απέναντι στην Τσέλσι.

Οι Πολίτες δεν απειλήθηκαν και κράτησαν το προβάδισμα τους μέχρι και το τελικό σφύριγμα, φτάνοντας σε μία σπουδαία νίκη.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (85′ Γκιντογκάν), Σίλβα, Στέρλινγκ, Γκρίλις, Φόντεν (88′ Ζεσούς)

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Σαρ, Ρίντιγκερ, Σίλβα, Αλόνσο (81′ Μάουντ), Καντέ, Κόβατσιτς, Αθπιλικουέτα, Λουκάκου, Πούλισικ (69′ Βέρνερ), Ζίγες (69′ Χάντσον-Οντόι)