Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναζητείται ο αντικαταστάτης του, που δεν είναι εύκολο να βρεθεί μέχρι στιγμής.

Οι άνθρωποι της διοίκησης που «τρέχουν» το θέμα προπονητή συναντούν πολλά εμπόδια. «Διακαής πόθος» είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος έχει όλη την τεχνογνωσία, όλο το πακέτο για να αναλάβει έναν σύλλογο όπως η Γιουνάιτεντ. Όμως ο Γάλλος έριξε… χυλόπιτα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να δουλέψει στην παρούσα φάση και παρέπεμψε τις συζητήσεις για το καλοκαίρι!

Από τον περασμένο Μάιο, όταν και αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται εκτός πάγκων. Μάλιστα, εδώ και λίγο καιρό έχει απορρίψει ουκ ολίγες προτάσεις για την επιστροφή του, όπως για παράδειγμα μια που του έγινε από τη Νιούκαστλ.

Η άρνησή του να επιστρέψει στους πάγκους κάνει χαλάστρα στη Γιουνάιτεντ και για τον δεύτερο υποψήφιο, τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο!

Εδώ και μερικές ημέρες, ο Ζιντάν φερόταν να βρίσκεται κοντά στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο είναι… μετέωρος στους Παριζιάνους και ο Γάλλος τεχνικός έμοιαζε το πρώτο φαβορί. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «AS», ο 49χρονος απέρριψε την πρόταση και της γαλλικής ομάδας, αφού δεν πείστηκε τελικά να την αναλάβει στη μέση της σεζόν. Με αυτό τον τρόπο βέβαια… χάλασε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι αυτό γιατί οι «κόκκινοι διάβολοι» ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να κινηθούν για τον Ποκετίνο.

Ο Αργεντινός τεχνικός της Παρί είναι αυτός που επιθυμούν οι ιθύνοντες του συλλόγου, που ήλπιζαν σ’ ένα… ντόμινο που θα τον έφερνε στη Γιουνάιτεντ. Ήτοι, να δεχτεί ο Ζιντάν την πρόταση των Παριζιάνων. Ωστόσο, ο «Ζιζού» δεν… ψήθηκε με το ενδεχόμενο αυτό, όπως τονίζει το δημοσίευμα.

Αυτό την ίδια στιγμή σημαίνει πως ο Ποκετίνο παραμένει κανονικά στους Παριζιάνους, με τη Γιουνάιτεντ να στρέφεται σε άλλες λύσεις. Βέβαια, όπως τονίζει η «AS», ο Αργεντινός τεχνικός παραμένει «ψημένος» να επιστρέψει στην Premier League, αλλά δεν θέλει να πιέσει την Παρί να τον παραχωρήσει. Έτσι, το πιθανότερο είναι πως εξελίξεις σε αυτό το «σίριαλ», αν υπάρξουν, θα έρθουν το καλοκαίρι.

Η περίπτωση Βαλβέρδε

Έτσι, μετά από όλο αυτό το… κουβάρι, έρχεται το ενδιαφέρον για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Όπως αναφέρει η «Guardian», ο 57χρονος τεχνικός είχε επαφές με τη διοίκηση της Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με το αγγλικό Μέσο, η επιθυμία του συλλόγου είναι η συνεργασία των δύο πλευρών μέχρι το καλοκαίρι. Όταν και η προσθήκη προπονητή σε μόνιμη βάση θα είναι πιο εύκολη (Ποκετίνο, Ρότζερς).

Από τον Ιανουάριο του 2020 και την λύση της συνεργασίας του με τη Μπαρτσελόνα, ο Βαλβέρδε έχει μείνει χωρίς δουλειά. Στη Βαρκελώνη κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, δείχνοντας τις ικανότητες του στο κορυφαίο επίπεδο. Στα περίπου 20 χρόνια ως προπονητής, ο Βαλβέρδε πέρασε από αρκετούς μεγάλους συλλόγους, όπως η Μπιλμπάο και η Βαλένθια. Φυσικά, τον είχαμε δει και στα μέρη μας, ως προπονητή του Ολυμπιακού για μια τριετία.