Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, οι οποίοι ζήτησαν άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης, οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν επίσης στον Ρώσο πρόεδρο σήμερα ότι οποιαδήποτε λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία θα πρέπει να προέλθει από «διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία».

«Οι κ. Μακρόν και Σολτς επέμειναν στο γεγονός ότι οποιαδήποτε λύση σε αυτήν την κρίση θα πρέπει να προέλθει από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», δήλωσε η πηγή αυτή της γερμανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι κατά την συνομιλία τους οι δύο δυτικοί ηγέτες «αξίωσαν» επίσης «από την Ρωσία άμεση εκεχειρία» στην Ουκρανία.

Πούτιν, Μακρόν και Σολτς συμφώνησαν «να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες μέρες», πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των τριών ηγετών έγινε μετά την «άκαρπη» συνάντηση των ΥΠΕΞ Ουκρανίας και Ρωσίας στην Αττάλεια της Τουρκίας.