Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται τη Γερμανία και θα συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Αμβούργο, όπου όπως είναι από καιρό προγραμματισμένο θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ωστόσο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναμένεται να απασχολήσουν τους δύο ηγέτες.

Στόχος αυτής της συνεδρίασης είναι η άμβλυνση, στο μέτρο του εφικτού, της διάστασης απόψεων Βερολίνου και Παρισιού αναφορικά με ζητήματα όπως η θέση της πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη, η βιομηχανική πολιτική, η μεταρρύθμιση του συμφώνου σταθερότητας της ΕΕ και η ευρωπαϊκή άμυνα.

Φθάνοντας στο Αμβούργο ο Γάλλος πρόεδρος προέβη, όπως ήταν αναμενόμενο, σε δηλώσεις σχετικές με τις εξελίξεις στη Γάζα, υπογραμμίζοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε να δικαιολογήσει την επίθεση της Χαμάς και ότι η Γαλλία, όπως και η Γερμανία, βρίσκονται στο πλευρό του Ισραήλ. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι ένας κοινός αγώνας, είπε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα στο Παρίσι από το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, δύο Γάλλοι πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στην Γάζα, ενώ για κάποιους άλλους δεν υπάρχουν πληροφορίες ως προς το πού βρίσκονται.

Διαβάστε ακόμη: