Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «ιστορικού χαρακτήρα» το νομοσχέδιο το οποίο θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας στο Υπουργικό Συμβούλιο, Κυριάκος Πιερρακάκης για την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «αν εγκριθεί από το Συμβούλιο θα προχωρήσει και θα κατατεθεί αρχές Φεβρουαρίου προς ψήφιση στη Βουλή».

«Υπάρχει μία απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου η οποία βγήκε σχετικά πρόσφατα και συνδέει την λειτουργία των πανεπιστημίων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της ελευθερίας οικονομικής δραστηριότητας εντός της Ε.Ε. και η απόφαση της Ε.Ε. υπερισχύει του Συντάγματος», σημείωσε ο Υπουργός Επικρατείας.

Ακόμη, ανάφερε ότι «δεν υπάρχει παραβίαση. Παλαιότερα δεν υπήρχε αυτή η απόφαση και δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στο νομοσχέδιο».

«Τα πτυχία θα είναι απολύτως ισοδύναμα με τα πτυχία του δημοσίου πανεπιστημίου. Ο φοιτητής θα πάρει ένα πτυχίο το οποίο από πλευράς επαγγελματικών δικαιωμάτων θα είναι ισοδύναμο με το συνδεδεμένο του εξωτερικού και του δικού μας δημόσιου πανεπιστημίου», εξήγησε ο Μάκης Βορίδης.

«Επίσης θα παρουσιαστούν μια σειρά από μέτρα που θα αναβαθμίσουν τα δημόσια πανεπιστήμια», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Βορίδης δήλωσε πως «θα υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις λειτουργίας« και πως «θα δούμε αναλυτικά τις λεπτομέρειες σε βάθος χρόνου».

Διαβάστε ακόμη: