Τρεις μαθητές και τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν σε ιδιωτικό σχολείο του Τενεσί, από τα πυρά έφηβης που έπεσε, επίσης, νεκρή σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Ήταν 10:13 (τοπική ώρα) όταν η αστυνομία σήμανε συναγερμό στο Covenant School ύστερα από αναφορές για πυροβολισμούς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και ζήτησαν από τους γονείς που έσπευσαν στο σημείο αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους, να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νάσβιλ, Ρον Τόμας, διευκρίνισε ότι την επίθεση «εξαπέλυσε» ένα έφηβο κορίτσι, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής, η οποία ήταν οπλισμένη με δύο επιθετικά τυφέκια και ένα περίστροφο. Περικυκλώθηκε από πέντε αστυνομικούς και έπεσε νεκρή από τα πυρά τους.

Το Covenant –το σχολείο στο οποίο έλαβε χώρα το περιστατικό– είναι ένα ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο όπου φοιτούν περίπου 200 μαθητές από την προσχολική ηλικία έως την έκτη τάξη, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Μετά το περιστατικό, οι γονείς έχουν σπεύσει για να παραλάβουν τα παιδιά τους, στη γειτονική εκκλησία Woodmont Baptist Church, σύμφωνα με τη Washington Post, η οποία επικαλείται την τοπική αστυνομία. Δεκάδες ένοπλες επιθέσεις κατεγράφησαν την προηγούμενη χρονιά, σε σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Τον Μάιο, ένας 18άχρονος σκότωσε 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς, σε σχολείο της πόλης Ουβάλντε, στο Τέξας.

Διαβάστε ακόμη: