Πυροβολισμοί στο Πλίμουθ της Βρετανίας σήμαναν συναγερμό χθες το βράδυ. Ένας άνδρας 23 ετών φέρεται να είναι ο δράστης από την επίθεση στο Πλίμουθ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του δολοφόνου.

Επίθεση στο Πλίμουθ της Βρετανίας με θύματα

Ο ένοπλος που αρχικά έσπειρε τον τρόμο και μετά αυτοκτόνησε, φέρεται να κατονομάστηκε ως Jake Davison. Αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν ότι ο μαθητευόμενος χειριστής γερανού 23 ετών, είχε προγραμματίσει την επίθεση στο Πλίμουθ.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, πυροβόλησε μέλη της δικής του οικογένειας πριν βγει στους δρόμους και ανοίξει πυρ εναντίον αγνώστων.

Σύμφωνα με την dailymail μεταξύ των θυμάτων είναι η μητέρα του δράστη, ο αδερφός του και ένα κοριτσάκι πέντε ετών, ενώ από τις σφαίρες του ένοπλου τραυματίστηκαν τουλάχιστον δυο ανθρωποί που είχαν βγάλει βόλτα τους σκύλους τους.

Πυροβολισμοί στο Πλίμουθ - Επίθεση

Ο δράστης της επίθεσης, Jake Davison.

Χθες το βράδυ, ένοπλοι αστυνομικοί, η Μονάδα Αντιμετώπισης Επικίνδυνων Περιοχών (HART), η Πολεμική Αεροπορία της Εθνικής Αστυνομίας και περίπου τρία ασθενοφόρα του αεροσκάφους έσπευσαν στον τόπο του «σοβαρού και τραγικού περιστατικού μετά από αναφορές για «δυνατά κτυπήματα» και «πυροβολισμούς» αμέσως μετά τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο ένοπλος ντυμένος στα μαύρα και στα γκρι κλώτσησε την πόρτα ενός σπιτιού και άνοιξε πυρ στην περιοχή Κέιχαμ της πόλης, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα χθες.

Κουβαλούσε ένα πυροβόλο με πολλές κάννες και τον είδαν να κατευθύνεται προς ένα πάρκο όπου και άνοιξε πυρ. Το περιστατικό – το πρώτο στη Βρετανία που αφορά έναν «ενεργό σκοπευτή» εδώ και 11 χρόνια – ήταν τόσο σοβαρό που η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ ενημερωνόταν τακτικά.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν η επίθεση στο Πλίμουθ ότι δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό περιστατικό.

Ο 57χρονος Sharron Turner, ο οποίος ζει πίσω από τη σκηνή των πυροβολισμών, είπε ότι ένας ένοπλος «κλώτσησε» την μπροστινή πόρτα μίας μονοκατοικίας πριν πυροβολήσει μια νεαρή μητέρα και την κόρη της, η οποία ήταν περίπου πέντε ετών. «Ακούσαμε μια σειρά από δυνατά κτυπήματα που είπα ότι ακούγονταν σαν πυροβολισμοί. Στη συνέχεια, έτρεξε στο πάρκο και ακούστηκαν κι άλλοι πυροβολισμοί. Άκουσα κάποιον να λέει ότι πυροβόλησε τον αδερφό του».

«Θλιβερή μέρα, ένας άνδρας πυροβόλησε όλη την οικογένειά του και έπειτα έφυγε τυχαία. Αστυνομία ακριβώς έξω από το σπίτι μου. Τρία ασθενοφόρα στο πάρκο έξω από τον πίσω κήπο μου», έγραψε ένας κάτοικος της περιοχής. Χθες το βράδυ ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξε ένα σώμα καλυμμένο με σεντόνι ξαπλωμένο στο πεζοδρόμιο, ενώ ένας ένοπλος αστυνομικός στεκόταν κοντά.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ έγραψε στο Twitter: «Το περιστατικό στο Πλίμουθ είναι σοκαριστικό και οι σκέψεις μου είναι με τους πληγέντες».

«Η επίθεση δεν σχετίζεται με τρομοκρατία»

Ο Τζόνι Μέρσερ, τοπικός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, έγραψε στο Twitter ότι η επίθεση στο Πλίμουθ δεν σχετίζεται με τρομοκρατία: «Tο περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, ούτε ο ύποπτος έχει τραπεί σε φυγή στο Πλίμουθ».  Σύμφωνα με τον τοπικό βουλευτή το περιστατικό ήταν «σοβαρό και τραγικό».

«Είμαι ενήμερος για ένα σοβαρό και τραγικό περιστατικό που εκτυλίσσεται στο Πλίμουθ. Παρακαλώ υπακούστε σε όλες τις οδηγίες της αστυνομίας», ανέφερε ο ίδιος.

Λίγο πριν τις 10.00 μ.μ. τοπική ώρα η τοπική αστυνομία αναφέρθηκε σε περιστατικό με πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Το SKy News ανέφερε ότι από το περιστατικό υπάρχουν πολλοί νεκροί. Το ίδιο ρεπορτάζ επεσήμανε ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και θεωρείται ότι το επεισόδιο έχει τεθεί υπό έλεγχο από τις Αρχές.