Συναγερμός στο Πλύμουθ της Βρετανίας, έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία κάνουν λόγο για σοβαρό περιστατικό, πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλά θύματα.

Νωρίτερα ομάδες των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων αναπτύχθηκαν στο σημείο επεισοδίου στην πόλη του Πλίμουθ στη νοτιοδυτική Αγγλία, με έναν τοπικό βουλευτή να χαρακτηρίζει το περιστατικό «σοβαρό και τραγικό».

1991639

«Είμαι ενήμερος για ένα σοβαρό και τραγικό περιστατικό που εκτυλίσσεται στο Πλίμουθ. Παρακαλώ υπακούστε σε όλες τις οδηγίες της αστυνομίας», ανέφερε στο Twitter ο Τζόνι Μέρσερ, τοπικός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος.

«Ανταποκρίθηκαμε στο περιστατικό με σημαντικό αριθμό πόρων, συμπεριλαμβανομένων ομάδων αντιμετώπισης επικίνδυνων περιοχών (HART), πολλών ασθενοφόρων, αερο-ασθενοφόρων, πολλών γιατρών και νοσηλευτών», ανακοίνωσε η South Western Ambulance Service, προσθέτοντας ότι θα παράσχει περισσότερη ενημέρωση αργότερα.

Το ίδιο ρεπορτάζ επεσήμανε ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και θεωρείται ότι το επεισόδιο έχει τεθεί υπό έλεγχο από τις αρχές.

Με νέο του Tweet, ο Πόλαρντ σημειώνει ότι φαίνεται πως υπάρχει σημαντικός αριθμός θυμάτων. «Αναμένω επιβεβαίωση αλλά φαίνεται πως αυτή θα είναι μια σκοτεινή ημέρα για την πόλη και την κοινότητά μας» γράφει και καλεί τους πολίτες να σκεφτούν τις οικογένειες και να μην αναρτούν φωτογραφίες από το σημείο.

Πολύ σοβαρό και τραγικό περιστατικό στο Πλίμουθ

Μέλος του τοπικού κοινοβουλίου του Πλίμουθ, ο Τζόνι Μέσερ, με δύο Tweet του κάνει λόγο για «σοβαρό και τραγικό περιστατικό, το οποίο ξεδιπλώνεται» στην πόλη. «Παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες της αστυνομίας και μην δημοσιεύετε φήμες ή υποθέσεις στα social media» συμπληρώνει.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ σημειώνει πως δεν υπάρχει ύποπτος ελεύθερος στο σημείο. «Είναι δουλειά της αστυνομίας να επιβεβαιώσει περαιτέρω λεπτομέρειες».

Ισχυρή δύναμη περιπολικών και ασθενοφόρων στο σημείο

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της νοτιοδυτικής Αγγλίας ανέφερε πως έλαβε κλήση για περιστατικό στο σημείο, στο οποίο κατευθύνονται «πολλά ασθενοφόρα, μέσα αεροδιακομιδής, γιατροί και επαγγελματίες παροχής πρώτων βοηθειών».