Πρωτομαγιά: Τα χρώματα των λουλουδιών, τα συναισθήματα που προκαλεί η θέαση τους,ο τρόπος που στέκονται ή κουνιούνται από τον αέρα έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για σχεδόν όλους τους ζωγράφους.

Μερικοί από τους πιο γνωστούς πίνακες απεικονίζουν λουλούδια με τον πιο γνωστό στο ευρύ κοινό, τα «Ηλιοτρόπια» του Vincent Van Gogh.

Sunflowers

Από τους πιο διάσημους πίνακες του πληθωρικού καλλιτέχνη. Τα ηλιοτρόπια είναι λουλούδια που παραπέμπουν άμεσα στα καλλιτεχνικά μονοπάτια του Van Gogh, καθώς απλώνονται σε όλο τους το μεγαλείο με χρώματα λαδιού, στο διάσημο καμβά.

Τίτλος έργου: Sunflowers

Ζωγράφος: Vincent Willem Van Gogh

Χρονολογία: 1888

Oriental Poppies

Η ζωγράφος με την έντονη προσωπικότητα έχει πει για το συγκεκριμένο πίνακά της: «Σκέφτηκα: εάν αναπαράγω στον καμβά μου το λουλούδι ακριβώς όπως το βλέπω, θα είναι μικρό το έργο, αφού το λουλούδι είναι μικρό. Έτσι, θα το κάνω μεγάλο και θα τους εκπλήξω όλους». Αυτός ο πίνακας, που ξεπερνάει το ένα μέτρο, σε βουλιάζει στο βαθύ πορφυρό και μαύρο χρώμα του.

Τίτλος έργου: Oriental Poppies

Ζωγράφος: Georgia O’Keeffe

Χρονολογία: 1928

Roses in a bowl

Ο Henri Fantin-Latour ήταν πραγματικά ο ζωγράφος που εξυμνούσε την ομορφιά των ρόδων με κάθε του πινελιά. Δεν κουράστηκε να αναπαράγει τη χάρη των διαφορετικών τριαντάφυλλων στους καμβάδες του ούτε στιγμή. Τα λουλούδια μοιάζουν με αληθινά, σχεδόν νομίζει κανείς πως μυρίζει το άρωμά τους, για αυτό και ο Fantin δεν προλάβαινε να τελειώσει έναν πίνακα πριν τον πουλήσει, κυρίως στο αγγλικό κοινό.

Τίτλος έργου: Roses in a bowl

Ζωγράφος: Henri Fantin-Latour

Χρονολογία: 1894

Flowers 73

Ο εκκεντρικός Warhol εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο πίνακα από μια φωτογραφία που απεικόνιζε άνθη ιβίσκου. Έτσι, δημιούργησε 4 άνθη σε εκτυφλωτικά χρώματα, που φαντάζουν σαν να επιπλέουν αφηρημένα πάνω από ένα στημένο φόντο γρασιδιού.

Τίτλος έργου: Flowers 73

Ζωγράφος: Andy Warhol

Χρονολογία: 1970

Flowers in a vase

Ο Ρενουάρ ως ιμπρεσιονιστής, όπως είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, είχε μια ξεκάθαρη προτίμηση στη θέματα της φύσης και των ζωντανών τοπίων. Ένα θέμα που, μελετώντας το έργο του, μπορείς να διακρίνεις ξεκάθαρα ότι τον ενέπνεε ήταν τα λουλούδια και δη τα βάζα με τα λουλούδια.

Τίτλος έργου: Flowers in a vase

Ζωγράφος: Renoir

Χρονολογία: 1880

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.