Σε εξέλιξη παραμένει το μέτωπο της Παλαιοβαρβάσαινας νοτιοανατολικά του Δήμου Πύργου, ενώ ήδη είναι σε ύφεση το μέτωπο πέρα από τη Σαλμώνη και την Αρχαία Ολυμπία. Οι επίγειες δυνάμεις ενσιχύθηκαν από αέρος, με αεροσκάφος Έρικσον, δύο Καναντέρ αλλά και τρία μικρότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα χωριά, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα αν και φωτιά έφτασε στα 800 μέτρα από τα σπίτια.

Συνολικά 41 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ γρήγορα ελέγχθηκαν και οι φωτιές που εκδηλώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου, καθώς και σε αγροτοδασική έκταση στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαψός Κορινθίας απογευματινές ώρες σήμερα έχει οριοθετηθεί. Επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου 1 ελικοπτέρου από την Κροατία και 1 ελικοπτέρου ακόμα.

Μαίνονται οι φλόγες στην Καστοριά

Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε βραδινές ώρες χθες σε δύσβατη δασική περιοχή στο Τρίλοφο Καστοριάς είναι σε εξέλιξη. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας επιχειρούσε και 1 ελικόπτερο.

Σε ύφεση οι φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα, Μαγνησία

Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στη Ρόδο, στην Κέρκυρα και στη Μαγνησία, ενώ παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων 3 ελικοπτέρων από τις Η.Π.Α. Σημειώνεται ότι η Αμερική έχει διαθέσει ήδη 4 ελικόπτερα Black-Hawk, ενώ αναμένονται και 3 ελικόπτερα Chinook.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Διαβάστε περισσότερα