Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Φρόσω Παύλου, το πρωί της Παρασκευής ζήτησε συγγνώμη, επειδή μετέδωσε ένας βοσκός πέθανε στη φωτιά στο Βελεστίνο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, η κυρία Παύλου αναφέρθηκε στο ατόπημά της, το οποίο έγινε πάνω στην «πίεση του ρεπορτάζ», όπως είπε.

Η ανάρτηση του κτηνοτρόφου

Εν τω μεταξύ για το περιστατικό έκανε ανάρτηση και ο ίδιος ο εικονιζόμενος, γράφοντας σκωπτικά: «Για απανθρακωμένος καλός είμαι».

Η συγγνώμη της ρεπόρτερ

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μια διόρθωση σε σχέση με κάτι που ειπώθηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ και αφορά τον άτυχο κτηνοτρόφο που έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, προσπαθώντας να σώσει τα ζώα του. Από λάθος πληροφόρηση ειπώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που σε προγενέστερη σύνδεσή μας είχε καταγραφεί από τον τηλεοπτικό μας φακό να προσπαθεί να σώσει τα ζώα του. Ειπώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, πράγμα το οποίο εν συνεχεία διαπιστώθηκε για λάθος. Ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό το λάθος που έγινε υπό την πίεση των εξελίξεων, την ώρα του ρεπορτάζ» σημείωσε η ρεπόρτρ της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι η ίδια στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης την Τετάρτη είχε σημειώσει ότι τον κτηνοτρόφο «του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν».

Διαβάστε περισσότερα