Ο κ. Βαρβιτσίωτης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει  στην καθιερωμένη αξιολόγηση της εθνικής έκθεσης περί Κράτους Δικαίου, τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διαφάνειας, την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τον αρμόδιο Επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέϊντερς αλλά και ευρωπαίους ομολόγους του. Όπως σημείωσε, «για την κυβέρνησή μας, η διαφάνεια αποτέλεσε από τις πρώτες προτεραιότητες, για αυτό και με την έλευση της νέας κυβέρνησης στην εξουσία το 2019 καθιερώσαμε την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ενώ παράλληλα ενισχύουμε μέσα από τις κεντρικές μας επιλογές την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης».

Σημαντικό είναι, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι κατά τη διάρκεια εξέτασης της σχετικής έκθεσης, η Ελλάδα απέσπασε τα εύσημα για την πορεία των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση του Κράτους Δικαίου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.  Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι το πακέτο ανάκαμψης παρέχει εξαιρετικές δυνατότητες χρηματοδότησης αλλαγών, που στο παρελθόν ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν, όπως χαρακτηριστικά η ψηφιοποίηση στον δημόσιο τομέα, η οποία επιταχύνθηκε κατά την πανδημία. Σημείωσε μάλιστα πως «από κει που η Ελλάδα βρισκόταν πολύ πίσω στη διείσδυση της ψηφιακής εποχής στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης, σήμερα πάνω από χίλιες διαφορετικές διοικητικές πράξεις μπορούν να γίνουν μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr». Η ψηφιακή εποχή, υπογράμμισε, έρχεται ως λύση απέναντι σε ένα πρόβλημα πολυνομίας και γραφειοκρατίας, περιορίζοντας μάλιστα τα φαινόμενα συναλλαγής και διαφθοράς.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης πραγματοποίησε ειδική αναφορά στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ η «οποία μας έχει προβληματίσει, μας έχει στεναχωρήσει και μας έχει ανησυχήσει» και πρόσθεσε πως «είμαστε αποφασισμένοι και οι εντολές του πρωθυπουργού είναι τέτοιες ώστε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και η πολιτική ηγεσία έχει την ευθύνη να διαθέσει όλα τα μέσα ώστε να εξιχνιαστεί το συντομότερο δυνατό η δολοφονία του δημοσιογράφου».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.