Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, συνήγορος μίας εκ των γυναικών που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, μίλησε για τη νομική πορεία της υπόθεσης του γνωστού παρουσιαστή.

Υπενθυμίζεται πως ο Στάθης Παναγιώτοπουλος ήδη κρατείται στη Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου προσήλθε αυτοβούλως το απόγευμα της Τετάρτης.  

Ο κ. Λύτρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο διαδικαστικό κομμάτι της υπόθεσης, εξηγώντας πως «θα παρουσιαστεί στο αυτόφωρο και θα ζητήσει σίγουρα αναβολή, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν θα τον κρατήσει ελεύθερο ή αν θα κρατηθεί», ενώ σημείωσε ότι αυτό που θα κρίνει το αν θα αφεθεί ή όχι ελεύθερος είναι, το αν είναι ύποπτος φυγής.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι «Είχε ακουστεί ότι, ετοιμαζόταν να φύγει στο εξωτερικό».

Όσον αφορά την έρευνα που έγινε χθες Τετάρτη, παρουσία του Στάθη Παναγιωτόπουλο στο σπίτι του και ειδικότερα στους υπολογιστές του είπε πως, «η πληροφορία που έχω είναι ότι, ακόμα κι αν έχει διαγράψει στοιχεία, αυτό θα έχει αφήσει ίχνη, θα φαίνονται».

Σχετικά με την κατηγορία που θα αντιμετωπίσει ο παρουσιαστής εξήγησε πως «αυτήν τη στιγμή κατηγορείται για πλημμελήματα, αν αποδειχθεί ότι είχε οικονομικό όφελος, θα κατηγορηθεί για κακούργημα».

Ερωτηθείς γιατί δεν κινήθηκε και στην πρώτη περίπτωση η διαδικασία του αυτοφώρου είπε πως, «θα έπρεπε και στην πρώτη περίπτωση να έχει κινηθεί η διαδικασία, όμως δεν ξέρω αν η πρώτη μήνυση έγινε στον εισαγγελέα και άλλα νομικά θέματα που είναι περίπλοκο να τα εξηγήσω». «Οι Αρχές αντέδρασαν άμεσα», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Λύτρας υπογράμμισε πως, αν ο παρουσιαστής μείνει ελεύθερος και γίνει νέα καταγγελία, θα συλληφθεί εκ νέου, επαναλαμβάνοντας ότι, «το αδίκημα είναι διαρκές».

Έρευνα στο σπίτι του Παναγιωτόπουλου για πάνω από δύο ώρες

Στο επίκεντρο των ερευνών, τις οποίες διεξάγει κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, παρουσία Πταισματοδίκη- βρίσκονται ηλεκτρονικές συσκευές, όπως υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών που κράτησαν πάνω από δύο ώρες ο παρουσιαστής επέστρεψε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει μέχρι να μεταχθεί αύριο ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής.