Ρουκέτα εκτόξευσαν Παλαιστίνιοι προς το Ισραήλ πριν καν κλείσουν 24 ώρες από την κατάπαυση του πυρός
Ούτε μια μέρα δεν κράτησε η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστινίους, καθώς σήμερα (14.5.2023) το απόγευμα εκτοξεύτηκε ρουκέτα από την Λωρίδα της Γάζας προς ισραηλινή περιοχή.

Μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. Η ρουκέτα εκτοξεύτηκε σχεδόν 20 ώρες μετά την έναρξη ισχύος μιας εκεχειρίας που συμφώνησαν Ισραήλ και ένοπλες οργανώσεις των Παλαιστινίων.

Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν σε πόλεις στο νότιο Ισραήλ και κάτοικοι εκεί έτρεχαν σε καταφύγια. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως μία μόνο ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας από Παλαιστινίους και έπεσε σε ανοικτή περιοχή.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τέθηκε σε ισχύ στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου (13.5.2023), έπειτα από πέντε ημέρες πολέμου ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με απολογισμό 35 νεκρούς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο 13 Μαΐου 2023 τέθηκε σε ισχύ η εύθραυστη συμφωνία για κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε περισσότερα