Ένας αιματηρός πόλεμος για τον έλεγχο του επικερδούς εμπορίου ηρωίνης στο Λονδίνο πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από έναν πυροβολισμό που άφησε ένα εννιάχρονο κορίτσι να χαροπαλεύει για τη ζωή του στο νοσοκομείο.

Οι πυροβολισμοί που έριξε ο δράστης που επέβαινε σε κλεμμένη μοτοσικλέτα προς ένα εστιατόριο στην Kingsland High Street, στο Hackney, την περασμένη εβδομάδα, φέρεται να αποτελούν μέρος μιας μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ δύο αντίπαλων συμμοριών που είναι γνωστές ως Tottenham Turks και Hackney Bombacilar, που σημαίνει βομβιστές στα τουρκικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άνδρες που υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς είχαν δεσμούς με τη συμμορία Bombacilar. Ο ένας εξ αυτών θεωρείται ότι αποφυλακίστηκε πρόσφατα και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιολάκι ως μέρος των όρων της αναστολής του.

Η αδέσποτη σφαίρα που κατέληξε στο κεφάλι ενός 9χρονου κοριτσιού
Η παραλίγο εκτέλεση του κοριτσιού προκαλεί σοκ. «Καθόταν εκεί πέρα με τους γονείς της», είπε σοκαρισμένος ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δείχνοντας τη γωνιά της τραπεζαρίας κοντά στο παράθυρο όπου δέχτηκε τη σφαίρα το παιδί. «Άκουσα έναν θόρυβο σαν να είχε σπάσει το λάστιχο ενός αυτοκινήτου και, όταν γύρισα, είδα το κοριτσάκι πεσμένο στο πάτωμα. Δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνη τη στιγμή».

Οι πελάτες προσπάθησαν, μέσα στο πανδαιμόνιο, να σταματήσουν την αιμορραγία με χαρτομάντιλα και ρούχα πριν φτάσουν οι νοσοκόμοι. Η μικρή, η οικογένεια της οποίας μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ινδία πριν από δύο χρόνια, δίνει τώρα μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία μπορεί να μην έχει συλλάβει ακόμη τον δράστη, αλλά ξέρει προς τα που να προσανατολιστεί.

Υποπτεύονται ότι τόσο ο επίδοξος δολοφόνος όσο και οι τρεις άνδρες που τραυμάτισε – οι οποίοι, σε αντίθεση με το άτυχο κορίτσι, δεν υπέστησαν τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους – έχουν σχέση με τον τουρκικό υπόκοσμο.

Η συμμορία αυτή είναι πολύ σκληρή καθώς εμπλέκεται σε εμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμούς, βασανιστήρια και κτηνωδίες απέναντι σε όσους βρεθούν στον δρόμο τους.

Αυτοί οι γκάνγκστερς έχουν καταφέρει να δρουν υπόγεια και όπως προέκυψε σε πρόσφατη δίκη ένας μπάρμαν, βασανίστηκε σε ένα άδειο wine bar κοντά στο γήπεδο της Τότεναμ πριν το πτώμα του με 94 ξεχωριστά τραύματα πεταχτεί στο δάσος Epping Forest.

Η συμμορία Bombacilar έχει αποκτήσει τρομακτική φήμη στην τουρκική κοινότητα του Λονδίνου και διοικείται από τους αδελφούς Baybasin, οι οποίοι αναφέρονται απλώς ως «η οικογένεια». Επικεφαλής της μαφίας ήταν προηγουμένως ο 67χρονος Huseyin Baybasin, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «Πάμπλο Εσκομπάρ της Ευρώπης» και το παρατσούκλι «ο αυτοκράτορας», αφού ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλου μέρους της ηρωίνης που εξάγεται από τα χωράφια παπαρούνας του Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1970.

Επί του παρόντος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις Κάτω Χώρες μετά την καταδίκη του για διακίνηση ναρκωτικών και συνωμοσία για φόνο το 2001. Μετά την καταδίκη του, την οικογενειακή επιχείρηση ανέλαβε ο μικρότερος αδελφός του, ο Αμπντουλάχ Μπαϊμπασίν, 64 ετών, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από πυροβολισμό στη σπονδυλική στήλη. Σύμφωνα με αναφορές, εργαζόταν ως πληροφοριοδότης για τα τελωνεία του Ηνωμένου Βασιλείου και την M15, παρέχοντας πληροφορίες για ανώτερους Τούρκους πολιτικούς που εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών. Σε αντάλλαγμα γι’ αυτό, του επετράπη να μετακομίσει στη Βρετανία στα μέσα της δεκαετίας του 1990 μαζί με άλλους υψηλόβαθμους συνεργάτες του και τελικά του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο.

Κάποια στιγμή, ο Αμπντουλάχ και τα αδέλφια του, που κατάγονται από τη νοτιοανατολική Τουρκία, λέγεται ότι έλεγχαν το 90% της αγοράς ηρωίνης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με την πάροδο των ετών, οδηγήθηκαν σε φονικές συγκρούσεις με τους κύριους αντιπάλους τους, τους Tottenham Turks, οι οποίες φέρεται να έχουν οδηγήσει σε περισσότερες από 20 δολοφονίες και μια σειρά απαγωγών και άλλων βίαιων πράξεων βίας.

Διαβάστε ακόμη