Eνας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για κλοπή νέου έργου τέχνης του Banksy, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο.

Η κλοπή της νέας καλλιτεχνικής εγκατάστασης έγινε μπροστά σε αυτόπτες μάρτυρες κάποιοι από τους οποίους κατέγραψαν το στιγμιότυπο, ώρες αφότου ο αινιγματικός καλλιτέχνης της street art επιβεβαίωσε ότι είναι ο δημιουργός του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποκαλύφθηκε η φωνή του Banksy;

Το έργο του διάσημου street artist – μία πινακίδα «Stop» με τρία στρατιωτικά drones – εμφανίστηκε την Παρασκευή στο Πέκαμ του Λονδίνου. Θαυμαστές του Banksy σε αναρτήσεις στο Instagram ερμήνευσαν το έργο ως έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον Ούρλιχ Μπλανς, ειδικό στην τέχνη του δρόμου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, το έργο πιθανώς υποδηλώνει μια κριτική στο παγκόσμιο εμπόριο όπλων.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα αφού έλαβε αναφορά για κλοπή από το τοπικό συμβούλιο του Σάουθγουορκ ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς παραμένει υπό κράτηση.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ανέφεραν η νέα πινακίδα κυκλοφορίας είχε τοποθετηθεί από τις τοπικές αρχές για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

«Γνωρίζουμε ότι κοινοποιούνται βίντεο που δείχνουν την αφαίρεση της πινακίδας» σημείωσαν προσθέτοντας ότι όποιος έχει πληροφορίες για το περιστατικό ή για το πού βρίσκεται η πινακίδα θα πρέπει να καλέσει την αστυνομία.

Ιδιοκτήτης γκαλερί είπε στο BBC ότι η αξία του έργου μπορεί να ανέρχεται σε 500.000 αγγλικές λίρες.