Ένα εντυπωσιακό σόου, που μιμείται τα μεταβαλλόμενα χρώματα και σχήματα του Βόρειου Σέλαος, θα φωτίσει τον ουρανό πάνω από το Σίτι του Λονδίνου αυτόν τον Δεκέμβριο.

Το “Borealis” εμφανίζεται στο Guildhall Yard στο City του Λονδίνου από τις 11 έως τις 22 Δεκεμβρίου — και είναι δωρεάν για προβολή, αν και θα χρειαστεί να κλείσετε εισιτήρια.

Η εκθαμβωτική εγκατάσταση χρησιμοποιεί δέσμες φωτός που ταξιδεύουν μέσα από σύννεφα σωματιδίων για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι το βόρειο σέλας βρίσκεται ακριβώς από πάνω.

«Το θεαματικό «Borealis» θα φέρει τη μαγεία του Βόρειου Σέλαoς στην πόλη μας, οι γέφυρες ορόσημα, τα κτίρια και τα δέντρα του Λονδίνου θα φωτιστούν κατά μήκος της South Bank και τα παγκοσμίου φήμης χριστουγεννιάτικα φώτα, τα παγοδρόμια και οι αγορές μας θα διασφαλίσoυν ότι η πόλη μας θα είναι υπέροχα στολισμένη για να την απολαμβάνουν οι Λονδρέζοι και οι επισκέπτες». Όλα τα παραπάνω πρέπει να διευκολύνουν κάπως τα απογοητευτικά νέα ότι δεν θα υπάρξουν δημόσια πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο κεντρικό Λονδίνο και φέτος.

Το Borealis είναι το έργο του Dan Acher, ο οποίος έχει ήδη παρουσιάσει μια παράσταση Northern Lights νωρίτερα μέσα στη χρονιά, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Greenwich+Docklands του Λονδίνου.

Το σόου φωτός είναι μέρος της σεζόν Winter Lights, που ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Ever After Garden της Anya Hindmarch (που ανοίγει την 1η Δεκεμβρίου) και μια δωρεάν παράσταση Canary Wharf Winter Lights, που ξεκινά τον Ιανουάριο.

«Το θεαματικό «Borealis» θα φέρει τη μαγεία του Βόρειου Σέλαoς στην πόλη μας, οι γέφυρες ορόσημα, τα κτίρια και τα δέντρα του Λονδίνου θα φωτιστούν κατά μήκος της South Bank και τα παγκοσμίου φήμης χριστουγεννιάτικα φώτα, τα παγοδρόμια και οι αγορές μας θα διασφαλίσoυν ότι η πόλη μας θα είναι υπέροχα στολισμένη για να την απολαμβάνουν οι Λονδρέζοι και οι επισκέπτες».

Όλα τα παραπάνω πρέπει να διευκολύνουν κάπως τα απογοητευτικά νέα ότι δεν θα υπάρξουν δημόσια πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο κεντρικό Λονδίνο και φέτος.