Διστακτικοί αναφορικά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων της κοινωνίας εμφανίζονται οι ειδικοί, κάτι που προκύπτει και από τις τηλεοπτικές δηλώσεις του Αθανάσιου Σκουτέλη και του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, οι οποίοι «συμφώνησαν» πως ένα μεγάλο ζήτημα είναι το αν και κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, Αθανάσιος Σκουτέλης μίλησε για τα μέτρα, την εφαρμογή τους, την άρση τους αλλά και τη σύσκεψη της Παρασκευής που θα κρίνει πολλά.

«Είμαστε στο ζενίθ της επιθυμίας για άνοιγμα και στο ναδίρ της εφαρμογής των μέτρων. Ο μόνος τρόπος για να ανοίξουμε είναι η πιστή τήρηση των μέτρων στο μέγιστο βαθμό, όμως η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι δεν τα τηρούμε», δήλωσε στον ΑΝΤ1 .

«Το θέμα είναι πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Τώρα δεν ξέρω αν είμαστε ικανοί να επωμιστούμε το βάρος. Μην ξεχνάμε τον τουρισμό, το θέμα δεν είναι αν θα έρθουν, αλλά πού θα πάνε οι εμβολιασμένοι», ήταν τα λόγια του όταν ρωτήθηκε αναφορικά με την άρση του λοκντάουν.

Ταυτόχρονα, στο MEGA μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφορικά με το θέμα της επίταξης γιατρών του ιδιωτικού τομέα για την οποία μίλησε ο υπουργός Υγείας, αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας, σύμφωνα και με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

 «Δεν έχω πλήρη ενημέρωση για το τι γίνεται με τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, για τους οποίους μίλησε ο κ. Κικίλιας για επίταξη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν αριθμοί γιατρών αυτών των ειδικοτήτων απεριόριστοι, που να μην απασχολούνται ήδη στην κοινότητα. Επειδή είμαστε σε μια φάση με μεγάλη δυσκολία, ας ελπίσουμε ότι θα αποφευχθεί η εκπλήρωση του τελεσιγράφου. Τα τελεσίγραφα δεν είναι και ο πιο ελκυστικός τρόπος για να απευθυνθεί κανείς σε επιστήμονες αυτή τη στιγμή. Βεβαίως θα έπρεπε να είχαν ήδη διοριστεί γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλά ας μείνουμε σε αυτή τη στιγμή στην επιθυμία όλων να συνδράμουν στη λύση του προβλήματος και ας ελπίσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά. Μαζί με την μετακίνηση των ιδιωτών γιατρών θα πρέπει να μετακινηθούν και οι ασθενείς τους στα νοσοκομεία», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό για σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε: «Δεν ξέρω αν στις 22 ή στις 29 του μήνα είναι η σωστή ημερομηνία να ανοίξει το λιανεμπόριο. Η εξίσωση είναι δύσκολη, και θα πω τη γνώμη μου αύριο στην επιτροπή. Καλό θα είναι οι γνώμες να μην ακούγονται δημοσίως. Βλέπουμε ότι η πανδημία δυστυχώς επεκτείνεται, δε σταθεροποιείται. Θα πρέπει να δούμε αν τα μέτρα τηρούνται, η απλή λήψη των μέτρων δε φέρνει αποτέλεσμα».

«Δεν αντέχεται αυτή τη στιγμή άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου μαζί. Δεν ξέρω αν ένα από τα δύο θα μπορέσει να ανοίξει. Ξεκάθαρα, πάντως, δεν πρέπει να ανοίξουν και τα δύο μαζί», τόνισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.