Οι πλημμύρες που εκδηλώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην ανατολική Λιβύη είχαν ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων . Η κακοκαιρία Daniel, που τις προηγούμενες ημέρες έπληξε την Ελλάδα και κυρίως τη Θεσσαλία, έπληξε με σφοδρότητα και τη Λιβύη.

Ωστόσο, αν και επίσημα αναφέρονται 27 νεκροί, ο πρωθυπουργός Οσάμα Χαμάντ της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό al-Masar ότι υπάρχουν φόβοι για τουλάχιστον 2.000 νεκρούς στην ανατολική πόλη Ντέρνα. Την ίδια ώρα, χιλιάδες άλλοι φέρονται ως αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τον Χαμάντ, οι πλημμύρες έχουν παρασύρει ολόκληρες γειτονιές στην Ντέρνα, η οποία έχει κηρυχθεί ως ζώνη καταστροφής.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης, μιλώντας τηλεφωνικά στο δορυφορικό ειδησεογραφικό κανάλι Al-Arabiya έκανε λόγο για 27 νεκρούς. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο απολογισμός δεν περιλαμβάνει την Ντέρνα, όπου η κατάσταση ήταν ασαφής.

Από τους ήδη καταγεγραμμένους νεκρούς, οι 12 προέρχονται από την πόλη Μπαϊντά, άλλοι 7 αναφέρθηκαν στην παράκτια πόλη Σούσα και άλλοι 7 στις πόλεις Σαχάτ και Ομάρ αλ-Μοχτάρ.

https://youtu.be/cDbU-XR0O4s

Διαβάστε ακόμη: