Λίβερπουλ και Μίλαν είχαν να συναντηθούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2007, όταν τότε οι ροσονέρι κέρδισαν στον τελικό της Αθήνας το τελευταίο τους Champions League έως σήμερα. Στο αποψινό παιχνίδι τα πάντα ήταν διαφορετικά εκτός από τις συγκινήσεις που σου προσφέρει αυτό το ζευγάρι. Ακόμη μία ποδοσφαιρική παράσταση εκτυλίχτηκε στο Άνφιλντ και βρήκε νικητές τους κόκκινους.

Η Λίβερπουλ μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Ο ρυθμός που επέβαλε στη Μίλαν ήταν τόσο καταιγιστικός σε σημείο που οι ροσονέρι δεν μπορούσαν ν’ αλλάξουν δεύτερη πάσα. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έμειναν όρθιοι, καθώς ο Μάικ Μαϊνάν έπαιζε πραγματικά μόνος του όλη τη Λίβερπουλ. Μόλις στο 9’ ο Άρνολντ έβγαλε μια σέντρα, η οποία κόντραρε στον Τομόρι και μπήκε στα δίχτυα, για να γίνει το 1-0.

Η ομάδα του Κλοπ δεν κατέβασε ταχύτητες και στο 14’ ο Ρόμπερτσον κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος δεν έκανε καλή εκτέλεση και ο Μαϊνάν προχώρησε αρχικά σε επέμβαση του πέναλτι κι έπειτα είπε «όχι» και στον Ζότα που πήρε το ριμπάουντ και προσπάθησε με κεφαλιά να σκοράρει. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, όμως το σκορ έμενε σε χαμηλά επίπεδα, μέχρι που στο 42’ ο Ρέμπιτς αξιοποίησε την πάσα του Λεάο και με καταπληκτικό πλασέ, έκανε το 1-1. Η Μίλαν όμως κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Στο 44’ ο Ντίαζ έπειτα από φάση διαρκείας έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, για να γυρίσει τούμπα το ματς (2-1) μέσα σε δύο λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ μπήκε και πάλι πιο δυνατά και στο 49’ ο Σαλάχ πήρε μια εξαιρετική σκαφτή πάσα από τον Οριγκί και κατάφερε να… ρεφάρει το χαμένο πέναλτι, κάνοντας το 2-2. Η Μίλαν από κι έπειτα έδωσε γήπεδο και προσπάθησε να κρατήσει την ισοπαλία. Βέβαια δεν τα κατάφερε, καθώς στο 69’ ο Χέντερσον μ’ εξαιρετικό σουτ έκανε το 3-2, όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Κόλλησαν στο μηδέν Ατλέτικο και Πόρτο

Ατλέτικο Μαδρίτης και Πόρτο δεν κατάφεραν να βρουν εκείνη τη φάση που θα έκανε τη διαφορά και θα διασπούσε την αντίπαλη άμυνα, με αποτέλεσμα να μείνουν στο μηδέν.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχθηκε την Πόρτο σ’ ένα παιχνίδι δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις, το οποίο έληξε 0-0. Βάση εικόνας των δύο ομάδων, το σκορ είναι δίκαιο. Ούτε οι γηπεδούχοι άλλα ούτε και φιλοξενούμενοι κυνήγησαν τη νίκη κι αρκέστηκαν περισσότερο σε προσεκτικό παιχνίδι, προκειμένου να διασφαλίσουν το μηδέν στην άμυνα. Από εκεί και πέρα αν έβγαινε κάτι καλό μπροστά, τότε θα ήταν καλοδεχούμενο.

Ουσιαστικά συνολικά είδαμε 9 ευκαιρίες σ’ όλο το παιχνίδι με τις δύο εξ’ αυτών να είναι κλασσικές. Και τις δύο τις είχε η Ατλέτικο. Μ’ αυτή την ισοπαλία ο όμιλος διαμορφώνεται ως εξής: Λίβερπουλ με τρεις βαθμούς, από έναν οι Ατλέτικο και Πόρτο και χωρίς βαθμό η Μίλαν.

Ονειρικός Άγιαξ, διέσυρε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Ο Άγιαξ ταξίδεψε στη Λισαβόνα, για ν’ αντιμετωπίσει τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο «Αίαντας» πραγματοποίησε μια εμφάνιση όνειρο, καθώς πήρε τη νίκη με 5-1!

Συγκλονιστικός Άγιαξ στη Λισαβόνα, σκόρπισε την ανήμπορη ν’ αντιδράσει Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία έζησε έναν πραγματικό εφιάλτη στην πρεμιέρα του Champions League. Ο ολλανδικός σύλλογος ήταν κυρίαρχος σ’ όλο το ματς, μύρισε αίμα και δε σταμάτησε να σφυροκοπάει τον αντίπαλο.

Συγκεκριμένα το χορό των γκολ άνοιξε ο Αλέ μόλις στο 2’, για να έρθει στο 9’ και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Η απάντηση ήρθε στο 33’ με τον Παουλίνιο να μειώνει σε 2-1 και να δίνει κάποιες ελπίδες στη Σπόρτινγκ. Ωστόσο έξι λεπτά μετά, ο Μπέργκχαους έπειτα από ομαδική προσπάθεια έκανε το 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ δεν έριξε ταχύτητες και συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει. Αρχικά στο 51’ ο Αλέ έκανε το 4-1, πετυχαίνοντας χατ-τρικ, για να έρθει στο 63’ και να σημειώσει προσωπικό καρέ τερμάτων, κάνοντας το συνολικό σκορ 5-1. Αποτέλεσμα που έμεινε έως το τέλος του αγώνα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεμπαστιάν Αλέ πέτυχε 4 γκολ στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και έγινε ο πρώτος που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τον μυθικό Μάρκο Φαν Μπάστεν, τον Νοέμβρη του 1992 σε ένα Μίλαν-Γκέτεμποργκ 4-0.