Εξαιρετική εμφάνιση για την Λίβερπουλ η οποία έφυγε με εντυπωσιακό τρόπο από την έδρα της Λιντς επικρατώντας με 3-0. Ο Σαλάχ έφτασε τα 100 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ όμως ο αγώνας επισκιάστηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Έλιοτ.

Ματς με γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημα με τη Λιντς να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 5ο λεπτό. Ο Ραφίνια έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, μοίρασε ιδανικά στον Ροντρίγκο, αλλά ο Άλισον είχε σωστή αντίδραση.

Το σκορ άνοιξε στο 20’ ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ωραία συρτή σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ από τα δεξιά και με κοντινό τελείωμα έκανε το 1-0 για την Λίβερπουλ. Με αυτό το γκολ ο Σαλάχ έφτασε τα 100 με την φανέλα των «Κόκκινων», σε όλες τις διοργανώσεις. Στο 25΄ ο σκόρερ έκανε την πάσα στον Τιάγκο, ο τελευταίος σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

https://youtu.be/NJDNNU7dq2k

Ένα λεπτό αργότερα ο Μανέ έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, καθώς σε κενή εστία έκανε άτσαλο τελείωμα και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ θα μπουν δυνατά και στο 50’ θα πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Δράστης ο Φαμπίνιο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της άμυνα της Λιντς και πέτυχε από κοντά το 2-0.

https://youtu.be/BMHtXnJZ0Hg

Στο 60’ το αίμα όλων “πάγωσε” με τον σοκαριστικό τραυματισμό του Έλιοτ από μαρκάρισμα του Στράουτ από πίσω με τα δύο πόδια. Ο νεαρός μέσος της Λίβερπουλ αποχώρησε με φορείο, καταχειροκροτούμενος από τους πάντες στο “Έλαντ Ρόουντ” ενώ η Λιντς έμεινε με δέκα παίκτες.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα. Παρόλα αυτά στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Σαντιό Μανέ με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 3-0, φτάνοντας παράλληλα τα 99 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ.