Στο βήμα της Βουλής για τη δευτερολογία του βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που διεξάγεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

«Γνωρίζαμε – μετά τις εθνικές εκλογές – ότι στην Βουλή υπάρχει κόμμα χωρίς αρχηγό σήμερα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει και αρχηγός χωρίς κόμμα. Αυτά που ειπώθηκαν δεν μπορεί να περάσουν ασχολίαστα» είπε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πρωτολογία του. «Λυπάμαι που κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί όπως ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξαν γενική τοποθέτηση και κριτική στην κυβέρνηση και όχι να μιλήσουν ειδικά για το πολύ σοβαρό θέμα που μας απασχολεί», είπε, προσθέτοντας ότι σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Αύγουστο. «Ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο ήταν 3,4% όταν ο μ.ό. στην Ευρώπη είναι πάνω από 5%. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα και θα μας δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούμε πιο αναλυτικά στην ΔΕΘ».

«Υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας κυρία Κωνσταντοπούλου»

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στα όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία κατηγόρησε για δολοφονία χαρακτήρων.

«Καλό είναι κυρία Κωνσταντοπούλου να μην συγχέεται τον ρόλο σας ως δικηγόρος και τον ρόλο σας ως πρόεδρος ΚΟ. Τους αξιωματικούς που κατηγορείτε για το Μάτι μπορεί σήμερα να δίνουν μάχη στη Δαδιά. Υπάρχει κυρία Κωνσταντοπούλου το τεκμήριο αθωότητας και η αξιολόγηση. Είναι άδικο και ανέντιμο την ώρα που παλεύουν αυτοί οι άνθρωποι να δολοφονείτε χαρακτήρες», είπε, προσθέτοντας: «Κυρία Κωνσταντοπούλου μεταφέρατε στο κοινοβούλιο μια υπόθεση που μπορεί να αξιολογήσει μόνο η Δικαιοσύνη».

Τα βασικά σημεία της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

  • Λυπάμαι γιατί κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί με πρώτο τον κ.Ανδρουλάκη επέλεξαν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση και να αφιερώσουν λίγο χρόνο στο θέμα. Μάλλον ένδεια προτάσεων έχετε.
  • Σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Αύγουστο από την Eurostat.
  • Στην Ελλάδα 3,4% στην Ευρώπη είναι πάνω από 5%, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακρίβεια, αλλά η χώρα είναι σε πολύ καλύτερο σημείο από το μέσο όρο της Ευρώπης.
  • Εχουμε ήδη υλοποιήσει το μισό προεκλογικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.
  • Καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε αποσπασματικά στατιστικά στοιχεία.
  • Η Ελλάδα ιστορικά τα 17 τελευταία χρόνια είχε τρεις πολύ μεγάλες φωτιές το 2007, το 2021 και το 2023. Στην Πορτογαλία σε 2 χρονιές κάηκαν 7 εκατ. στρέμματα.
  • Στα μεσογειακά κλίματα είχαμε έχουμε και θα έχουμε πυρκαγιές που γίνονται όλο και πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή τους.
  • Σίγουρα είναι επιβεβλημένο να μιλάμε με τις άλλες χώρες και να μαθαίνουμε καλές πρακτικές αντιμετώπισης.

 

Διαβάστε ακόμη: