Φορτηγό πλοίο με 14 άτομα πλήρωμα που μετέφερε αλάτι βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου. Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία ενώ μεταβαίνουν τρία πλωτά του λιμενικού ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας τέσσερις Ινδοί και 8 Αιγύπτιοι.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λέσβου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ναυτικών μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίο RAPTOR με σημαία Κομόρες.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή στο πλοίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου στην Κωνσταντινούπολη. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να βαρύνει το φορτίο.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού.

Διαβάστε ακόμη: