Στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών επικεντρώθηκε η πρώτη ανάρτηση της Βουλευτή, Έφης Αχτσιόγλου, μετά την ανεξαρτητοποίηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

«Η βιωμένη πραγματικότητα καθιστά παραπάνω από αναγκαία την κατά πολύ καθυστερημένη τυποποίηση του εγκλήματος της γυναικοκτονίας στον Ποινικό Κώδικα» αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας πως «η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια τη βαριά πολιτική ευθύνη για αυτό».

«Γι’ αυτό εμείς θα επιμένουμε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία στην άλλη» καταλήγει η ανεξάρτητη πλέον Βουλευτής.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

EFI_AXTSIOGLOU

• Σχεδόν 1 στις 2 γυναίκες 18-74 ετών έχει βιώσει ενδοσυντροφική βία.

• Σχεδόν 1 στις 2 έχει βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας.

• Σχεδόν 1 στις 3 έχει βιώσει σωματική βία είτε από σύντροφο ή από μη σύντροφο.

• Πάνω από 1 στις 4 έχει βιώσει stalking.

• Σχεδόν 1 στις 5 έχει βιώσει σεξουαλική βία είτε από σύντροφο ή από μη σύντροφο.

Αυτή είναι η αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών, όπως μαρτυρά έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

Η βιωμένη πραγματικότητα καθιστά παραπάνω από αναγκαία την κατά πολύ καθυστερημένη τυποποίηση του εγκλήματος της γυναικοκτονίας στον Ποινικό Κώδικα. Η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια τη βαριά πολιτική ευθύνη για αυτό.

Όπως απολύτως αναγκαία είναι η προστασία και η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ψυχοκοινωνική και οικονομική στήριξη των παιδιών των θυμάτων γυναικοκτονιών από το κράτος. Σήμερα η μέριμνα για αυτά είναι από ελάχιστη ως ανύπαρκτη.

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή του προβληματικού νόμου για τη συνεπιμέλεια, η υποβάθμιση -σε βαθμό οριακής κατάργησης- της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η αναιμική εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και η απαξίωση των τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά δυσμενές και ασφυκτικό πλαίσιο για όλες.

Γι’ αυτό εμείς θα επιμένουμε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία στην άλλη.

Κάθε μέρα θα δυναμώνουμε τις φωνές μας.

Καμία μόνη.

*15900 τηλεφωνική γραμμή SOS