Προθεσμία μιας ακόμα μέρας ζήτησε και πήρε σήμερα ο συλληφθείς την Παρασκευή το βράδυ από την Υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ 53χρονος αστυνομικός, που φέρεται να ενέχεται σε πράξεις βιασμού ανηλίκου.

Θα απολογηθεί αύριο στις 11 το πρωί.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στα δικαστήρια από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, κάτω από ισχυρή αστυνομική φρούρηση. Έξω από τα δικαστήρια δέχθηκε φραστικές επιθέσεις από συγκεντρωμένους μεταξύ των οποίων και οι γονείς της 14χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της.

Στον ανακριτή παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από δικηγόρο Αθηνών, αφού ο δικηγόρος της Μυτιλήνης που είχε διορίσει παραιτήθηκε χθες το μεσημέρι και κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Αποδοκιμάστηκε ο αστυνομικός – Το ξέσπασμα της μητέρας της 14χρονης

Ο 53χρονος αστυνομικός αποδοκιμάστηκε στα δικαστήρια της Λέσβου πριν από λίγο. Παρόντες ήταν και οι γονείς της 14χρονης κοπέλας που κατήγγειλε τον βιασμό.

Μάλιστα, η μάνα της ξέσπασε, ενώ τη συγκρατούσαν. «Τι σου έκανε το μωρό μου, παιδεραστή;» φώναζε.

«Ήθελα να τον σκοτώσω. Μίσος νιώθω. Να με αφήσουν να μπω μέσα θέλω. Είδα μηνύματα το κινητό του μωρού. Την εκβίαζε και την απειλούσε. Την χτυπούσε μέσα στο αυτοκίνητο επειδή δεν έκανε αυτό που ήθελε», είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 14χρονης στην ΕΡΤ.

Η αλλαγή στη συμπεριφορά της 14χρονης και η άρνησή της να πάει στην προπόνηση, κίνησαν τις υποψίες της μητέρας η οποία αποφάσισε να δει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του παιδιού κι εκεί ανακάλυψε τις συνομιλίες της με τον 53χρονο αστυνομικό και προπονητή της.

Τι λένε οι κάτοικοι για τον αστυνομικό

Σύμφωνα με τη δικογραφία, για περισσότερους από έξι μήνες η 14χρονη υπέκυπτε στις σεξουαλικές ορμές του προπονητή της. Τα όσα περιγράφονται στην δικογραφία τόσο από την ανήλικη όσο και από την μητέρα της προκαλούν ανατριχίλα.

Οι κάτοικοι του νησιού κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας, ενώ οι γονείς των αθλητριών της τοπικής ομάδας βόλεϊ τον εμπιστεύονταν να μεταφέρει με το αυτοκίνητο τα παιδιά τους στο σπίτι μετά τις προπονήσεις.