Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο έκανε δωρεά-μαμούθ ύψους 10 εκατ. δολαρίων σε ταμείο για την Ουκρανία, όπου είχε γεννηθεί η γιαγιά του το 1915. 

Ο σταρ του Χόλιγουντ είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο και η κατάσταση στη Ουκρανία, όπως και η προσωπική του σχέση με την χώρα τον οδήγησαν στην απόφαση να κάνει τη μεγάλη δωρεά.

Ο γιαγιά του ηθοποιού γεννήθηκε στην Οδησσό το 1915 και σε ηλικία δύο ετών μετανάστευσε με τους γονείς της στην Γερμανία. Πέθανε το 2008 σε ηλικία 93 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ukrinform, η δωρεά του προορίζεται και για ανθρωπιστική βοήθεια. Ο ηθοποιός που αγάπησε το κοινό παγκοσμίως από τον ρόλο του στον θρυλικό «Τιτανικό» έχει ρίζες από την χώρα, που δέχεται αυτές τις ημέρες επίθεση.

Το Ταμείο, μέσω του οποίου ο Ντι Κάπριο στηρίζει την Ουκρανία, το International Visegrad Fund, ιδρύθηκε το 2000 από τις κυβερνήσεις των χωρών του Visegrad -Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το Ταμείο εργάζεται για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας στις τέσσερις χώρες καθώς και σε άλλες, «ιδιαίτερα στις περιοχές των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης», αναφέρει. Το Ταμείο το κάνει αυτό «χρηματοδοτώντας επιχορηγήσεις και απονέμοντας υποτροφίες και κατοικίες καλλιτεχνών μέσω του ετήσιου προϋπολογισμού του».

Ο ιστότοπος λέει ότι το ταμείο είχε ετήσιο προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων ευρώ, που του έδιναν οι τέσσερις κυβερνήσεις, που σημαίνει ότι η δωρεά του Ντι Κάπριο έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτό το ποσό.