Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο απέκτησε μετοχικό μερίδιο στον γαλλικό οίκο σαμπάνιας Telmont, όπως ανακοίνωσε ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Remy Cointreau. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters οι πολυτελείς μάρκες επιχειρούν συμφωνίες συνεργασίας με διασημότητες με σκοπό να διευρύνουν το πελατολόγιό και τις πωλήσεις τους.

Οπως δήλωσε ο ίδιος ο Ντι Κάπριο «από την προστασία της βιοποικιλότητας στη γη της, μέχρι τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας 100% από ΑΠΕ, η σαμπάνια Telmont είναι αποφασισμένη να μειώσει ριζικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, κάνοντάς με υπερήφανο που συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια ως επενδυτής».

Τον Φεβρουάριο του 2021, η Moet Hennessy της LVMH αγόρασε το 50% των μετοχών της μάρκας σαμπάνιας Armand de Brignac του σταρ της ραπ Jay-Z.

Ο ανταγωνισμός

Ο οίκος σαμπάνιας Telmont ιδρύθηκε το 1912 και η γαλλική εταιρεία ποτών Remy Cointreau, της οποίας οι αντίπαλοι περιλαμβάνουν την Pernod Ricard και την Diageo αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο σε αυτόν τον Οκτώβριο του 2020.

Η Telmont υπογραμμίζει με σημασία ότι τα σταφύλια για τα προϊόντα της μαζεύονται με το χέρι, τιμώντας την παράδοση της σαμπάνιας. Κάθε χρόνο 120.000 συλλέκτες μαζεύουν μόνο ολόκληρες, άθικτες συστάδες σταφυλιών για να εξασφαλίσουν καθαρή και ποιοτική σαμπάνια. Στη συνέχεια στα φρέσκα σταφύλια εφαρμόζεται αργή και σταθερή πίεση, βγάζοντας τον υψηλής ποιότητας χυμό. Τα σταφύλια πρέπει να πατηθούν την ημέρα που θα τρυγηθούν. Όταν ο χυμός του σταφυλιού μετατρέπεται σε κρασί η προστιθέμενη μαγιά και η ζάχαρη αντιδρούν με τα φυσικά σάκχαρα που υπάρχουν στον χυμό, παράγοντας αλκοόλ. “Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία” αναφέρει η εταιρεία.