Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Αστέρα φιλοξενήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με την οικογένειά του.

Η οικογένεια Ομπαμα έμεινε για μερικές ημέρες στην Αντίπαρο, φιλοξενούμενοι του ζεύγους Τομ Χανκς-Ρίτα Γουίλσον από όπου εξέδραμαν με γιοτ σε κοντινά νησιά και απόκρυμνες παραλίες για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Επισκέφθηκαν τη Σίφνο, έφαγαν στο εστιατόριο Cantina και γεύτηκαν ιδιαίτερες γεύσεις στο σκάφος από ιδιώτη σεφ.

Τις ημέρες της διαμονής των Ομπάμα στην Αθήνα από την περασμένη Τρίτη δηλαδή όταν και έφθασαν στην ελληνική πρωτεύουσα και φιλοξενήθηκαν στο Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη και σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή του επισκέφθηκαν αρκετές φορές το διάσημο Nobu.

Χθες βρέθηκε από νωρίς στο ΚΠΙΣΝ όπου και αρχικά συναντήθηκε για 30 λεπτά το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το απόγευμα έκανε τη δημόσια συζήτηση με τον πρόεδρο του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλο.

Ενδιάμεσα, έφαγε δια χειρός… Λευτέρη Λαζάρου. Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα αποκάλυψε μάλιστα, τι ακριβώς μαγείρεψε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τι μαγείρεψε ο Λευτέρης Λαζάρου στον Μπαράκ Ομπάμα
«Εμένα με κάλεσαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοργάνωση μου ζήτησε να μαγειρέψω για τον ίδιο το μεσημεριανό του γεύμα. Ήταν ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες, φέτα σφυρίδα με αυγολέμονο και αγκινάρες.

Το γλυκό ήταν φράουλα με έναν από τους κορυφαίους ζαχαροπλάστες του Varoulko. Ήταν εποχιακό προϊόν», είπε ο Λευτέρης Λαζάρου για το μενού που ετοίμασε στον Μπαράκ Ομπάμα.

«Χρόνος που δόθηκε ήταν 30′ δεν είχε παραπάνω χρόνο…το καλό είναι ότι το απόλαυσε. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να χωρέσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα» τόνισε ο Λευτέρης Λαζάρου. «Είναι πολύ σημαντικό η χώρα να παρουσιάζει τα τοπικά της προϊόντα σε τέτοιες προσωπικότητες», προσέθεσε.

Ανάρτηση στο Instagram έκανε και ο ίδιος ο Λευτέρης Λαζάρου γράφοντας: «Ήταν μεγάλη μου τιμή να μεταφέρω τη γεύση της Ελληνικής γαστρονομίας στον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής @barackobama, στο πλαίσιο του Nostos Conference 2023, στο @snfcc.

Διαβάστε περισσότερα